Kruhy pod očima skryjete vhodným korektorem. Která barva je nejlepší pro vaši pleť

Kruhy pod očima skryjete vhodným korektorem. Která barva je nejlepší pro vaši pleť
Stačí se pořádně nevyspat pár dnů a hned se pod očima objeví nevzhledné tmavé kruhy, které rozhodně na kráse nepřidají. Pojďme se podívat na to, jakými triky se jich můžete snadno zbavit.

Kvalitní spánek především

Aby pleť nebyla zašedlá, nepůsobila vyčerpaně a oči nehyzdily otoky víček a tmavé kruhy, je třeba věnovat dostatek času spánku. Minimálně je zapotřebí osm hodin spaní. Důležité je také doplňovat pravidelně tekutiny a jíst stravu bohatou na vitamíny a minerály. Pokud se ale problém s kruhy pod očima objeví, můžeme ho začít ihned řešit.

Dopřejte pokožce jemnou masáž

První pomoc s tmavými kruhy lze provést masáží za pomoci kostky ledu zabalené v látkovém kapesníku, kterou přejíždíme po kůži v oblasti očí. Led bude stimulovat krevní oběh a dodá pleti jasnější barvu. Pomůže také vatový tampon namočený v ledové vodě. Totéž udělá oční krém s obsahem vitamínu C a K, kyselinou hyaluronovou, retinolem a kofeinem. Nedáváme ho příliš, stačí použít jen trošku a jemně vmasírovat do pokožky.

Korektor pod oči

Pokud selhal dostatek spánku i masáž pleti a tmavé kruhy přetrvávají, je na čase použít korektor pod oči. Vybíráme ho podle typu pokožky. Na suchou použijeme tekutý korektor, naopak tuhý je vhodný pro mastnou a problematickou pleť. Pro zralou pleť s hlubšími vráskami je ideální tekutý korektor. Nanášíme ho na bílou podkladovou bázi poté, co jsme pokožku okolo očí ošetřili vhodným krémem. Na ni patří make-up a až na úplný konec korektor, který by měl mít o tón světlejší odstín než použitý make-up.

Dlouhou výdrž korektoru podpoříme použitím fixačního pudru. Na hodně černé kruhy jsou vhodné barevné korektory – žlutá barva totiž tmavou oblast rozjasňuje. Stejný účinek má barva zelená. Je třeba si ale dávat pozor na to, aby korektor oblast očí nerozjasnil až příliš, pak by zářila a přitahovala zbytečně nechtěnou pozornost.

A jak jste na tom s kruhy pod očima vy?