Pleťové masky – co vše doma můžeme využít, aby naše pleť vypadala čistě a mladě

Pleťové masky – co vše doma můžeme využít, aby naše pleť vypadala čistě a mladě
Ke každodennímu čištění naší pleti používáme pleťovou vodu a mléko. Občas je ale potřeba aplikovat i nějakou masku nebo peeling. Jaké suroviny můžeme použít pro výrobu domácí masky? Vyzkoušejte recepty, které si oblíbíte natolik, že žádné jiné masky už nebudete chtít!

Nejjednodušší a nejrychlejší – mléčná maska

Smícháme čtvrt sklenice sušeného mléka s vodou, vytvoříme si tak pastu, která nesmí být extrémně hustá, ale zase ani ne řídká, aby nám netekla všude možně. Naneseme na pokožku, necháme působit a omyjeme teplo vodou.

Na póry jedině jahody!

Jahodová maska nám pomůže s pročištěním pórů a odstraněním černých vyrážek. Smícháme stejné množství jahod a jogurtu. Po 10 minutách působení omyjeme teplou vodou nebo setřeme.

Avokádo pro citlivou pleť

Nejen pro citlivou, ale také suchou. Rozmačkáme si půl avokáda a smícháme ho se lžící medu. Společně tyto suroviny dokáží bojovat proti bakteriím, kvůli kterým vzniká akné. Naneseme na pleť a necháme působit zhruba 10 minut.

Hydratace pleti

Na hydrataci pleti je skvělý banán, proti bakteriím působí med. Proč tyto 2 suroviny nespojit? Rozmačkáme 1 banán, přidáme k němu lžíci medu a pár kapek citronové šťávy. Vše důkladně promícháme a naneseme na pleť.

Lehká peelingová maska

Smícháme trošku ovesné mouky s vodou. Tuto pastu naneseme na obličej. Během schnutí maska popraská, podle čeho poznáte, že ji můžete sundat dolů. Jemně ji z obličeje odrolte.

Druhou variantou je peeling z hnědého cukru a olivového oleje. Krouživými pohyby masírujte celý obličej. Zrníčka pleť zbaví odumřelých buněk. Místo cukru můžeme použít kávu.

Boj s mastnou pletí

Budeme potřebovat 1 zralé jablko, lžičku bílého jogurtu, lžičku medu, lžičku ovesných vloček a půl lžičky mleté skořice. Jablko si oloupeme a nastrouháme na jemno nebo rozmixujeme. Přidáme ostatní suroviny a důkladně promícháme. Maska čistí a stahuje póry, zároveň pleť i hydratuje a dodává vitamíny.