Zkrášlující domácí recepty podle horoskopu

Zkrášlující domácí recepty podle horoskopu
Hýčkejte se doma vyrobenými pleťovými maskami nebo si připravte bylinnou lázeň. Všechny ingredience už máte určitě doma či je pořídíte při nákupu potravin a v lékárně. Podívejte se, který recept je pro vás ten pravý.

Mrkvová pleťová maska pro Vodnáře

Nastrouháme syrovou mrkev najemno, přidáme žloutek a zahustíme žitnou moukou, zakápneme několika kapkami olivového oleje. Opatrně naneseme na pleť v obličeji a na krku a necháme působit půl hodiny. Potom smyjeme vlažnou vodou. Maska pleť rozzáří a dodá jí potřebné živiny. 

Bylinková maska pro Ryby

Polévkovou lžíci sušeného heřmánku, jitrocele a máty smícháme s polévkovou lžící lněného semínka, přelijeme 2 dcl horké vody a necháme 10 minut odstát. Přecedíme, zahustíme drcenými ovesnými vločkami a kaši naneseme na obličej a krční partie. Necháme působit půl hodiny a poté smyjeme vlažnou vodou. 

Rozmarýnový odvar na vlasy pro Berany

20 g sušené rozmarýnové natě povaříme 10 minut v litru vody a po odstavení přimícháme 5 kapek kosmetického glycerinu. Po umytí vlasů je opláchneme vlažným odvarem a necháme uschnout na vzduchu.

Omlazující koupel z heřmánku pro Býky

10 dkg heřmánku a lněného semene přelijeme vřelou vodou, necháme 10 minut vyluhovat a nálev přecedíme přes plátýnko. Přilijeme do lázně s teplou vodou. Koupel osvěží unavenou a vysušenou pleť.

Tvarohová maska na unavenou pleť pro Blížence

2 polévkové lžíce tučného tvarohu smícháme se lžící medu a lžící čerstvé ovocné nebo mrkvové šťávy. Masku naneseme na obličej a krční partie a necháme působit 20 minut. Smyjeme nejprve vlažnou a potom studenou vodou. 

Výživná pleťová maska pro Raky

Polévkovou lžíci sušeného mléka dobře promícháme se lžící zeleninové šťávy (okurkové, mrkvové nebo dýňové) a naneseme na tvář a krk. Po 20 minutách smyjeme teplou vodou.

Okurková osvěžující maska pro Lvy

Čerstvou okurku nastrouháme a smícháme s bílkem. Směs natřeme na tvář a šíji. Necháme působit 20 minut, poté smyjeme vlažnou vodou. Maska bělí pleť a stahuje póry.

Jogurtová pleťová maska pro Panny

Do bílého jogurtu vmícháme lžíci nastrouhaných jablek nebo hrušek, naneseme na obličej a jemně vklepeme konečky prstů do pleti. Když začne maska zasychat, omyjeme ji teplou vodou. 

Lázeň proti lámavým nehtům pro Váhy 

Dvě lžičky přesličky přelijeme 2 dcl vařící vody, necháme 20 minut odstát a přecedíme. Přidáme lžičku olivového nebo sezamového oleje a do vlažné směsi na 15 minut ponoříme konečky prstů. Kúru je třeba provádět alespoň měsíc a po celou dobu si nelakovat nehty. 

Koupel proti stresu pro Štíry

Do vany přidáme odvar ze stejných dílu (10 dkg) máty, levandule a chmelu. V lázni 20 minut relaxujeme. 

Zázračná mandlová maska pro Střelce

Polévkovou lžíci medu smícháme s polévkovou lžící najemno namletých mandlí a přilijeme lžíci mléka nebo smetany. Směs naneseme na obličej a šíji a necháme 20 minut působit. Opláchneme nejprve vlažnou a potom studenou vodou. Tato maska dokáže zázraky.

Pleťová maska z ovesných vloček pro Kozorohy

2 polévkové lžíce ovesných vloček smícháme s teplou smetanou, necháme 10 minut bobtnat a naneseme na obličej a šíji. Necháme 20 minut působit a poté smyjeme nejprve vlažným mlékem a pak vlažnou vodou. Maska vyživí pleť a odstraní vrásky.