Magická síla přírodních vůní aneb objevte kouzlo aromaterapie

Magická síla přírodních vůní aneb objevte kouzlo aromaterapie
Podzimní sychravé dny nás přímo vybízí k vytvoření příjemné domácí atmosféry. Pomocí éterických olejů a bylinek dokážete zázraky – přispějete tak k celkové relaxaci a obnovení životních sil. Vyzkoušejte některou metodu léčivé aromaterapie.

Bylinná inhalace – osvěží a uvolní

Pro navození té správné atmosféry použijte vybraný éterický olej do aromalampy, difuzéru nebo odpařovače. Stačí 5–8 kapek podle velikosti místnosti. Během dvaceti minut se váš pokoj naplní příjemnou vůní a přes dýchací systém se dostane do vašeho krevního a lymfatického oběhu. Inhalace je výbornou možností pro ty, kteří mají citlivou pokožku a nesnesou aplikaci éterického oleje přímo na tělo.

Aroma masáž – chvíle jen pro vás dva

Dopřejte si vzájemnou léčivou masáž. Vyberte si oblíbený vonný olej nebo si sami připravte směs 20 ml kvalitního rostlinného oleje s 10 kapkami éterického oleje. Rozetřete olej rovnoměrně po celém těle a jemně ho vmasírujte do pokožky. S příjemnou hudbou a tlumeným osvětlením nebude mít váš rituál chybu. Budete se cítit jako znovuzrození.  

Relaxační koupel odplaví stres

Teplá voda a příjemná vůně uvolní vaše svaly a pomůže vyplavit starosti usazené po dlouhém dni. 5 - 10 kapek éterického oleje pečlivě smíchejte se lžící rostlinného oleje, hydrofilního oleje, medu nebo smetany a přimíchejte do koupele. Připravenou směs přidejte do vany těsně před koupelí. Po koupeli se neumývejte žádným mýdlem, ale zabalte se do osušky či županu a pokračujte masáží nebo relaxací. 

Bylinný čaj jako odpočinkový rituál

Vhodnou volbou je i lehký bylinný čaj slazený medem. Směsi si můžete nechat namíchat v bylinkové prodejně, oslovit fytoterapeuta a nechat si vytvořit vaši osobní směs. Šálkem teplého čaje můžete začínat váš odpočinkový rituál.