Cinecittà – usmažte řízky na cestu, vychlaďte limonády a zajeďte se stylově rozloučit s létem

Cinecittà – usmažte řízky na cestu, vychlaďte limonády a zajeďte se stylově rozloučit s létem
Tematický park na okraji Říma vám nabídne ponoření do filmové a kulturní historie v zábavném podání. Budete odpočívat, létat vzduchem, padat ze závratných výšek nebo bloudit podzemím. To a mnohem více si vychutnáte, pokud naložíte děti do auta a vydáte se z Říma směrem CASTEL ROMANO.

Zábava ve velkém stylu

Park nabízí 26 originálních atrakcí, několik filmových a divadelních představení, koupání i občerstvení. Funguje od roku 2014 a ročně místo navštíví davy domácích i zahraničních turistů.

Projekt vznikl v okamžiku, kdy se hledalo využití pro stará filmová studia postavená v šedesátých letech Dinem De Laurentissem. Některé zvukové scény a budovy byly využity pro zábavnou show a jako atrakce.

Malá ochutnávka atrakcí:

Volarium – atrakce, která vznikla k 500. výročí úmrtí Leonarda da Vinci je nejmodernější italskou atrakcí. Budete létat nad zemí a ve výšce 10 metrů za pomoci superpočítače budete sledovat obrazovku velkou 25 metrů se 4K projekcemi, které vás obklopí a doslova ponoří dovnitř  přehlídky prací umělce a vynálezce. Budete se cítit jako uvnitř filmu. Atrakce získala Cenu Parksmania, což je něco jako Oscar zábavných atrakcí.

Inferno – inspirací bylo Inferno od Danteho. Jde o jednu z nejvíce adrenalinových atrakcí, kdy se projedete pořádným peklem.

Altair – je vlajkovou lodí parku. Horská dráha vás díky deseti spirálám přiblíží vesmírnému cestování a užijete si jízdu až 90 km/hod. ve výšce přesahující 30 metrů.

Aktium – vodní atrakce je inspirovaná filmem o Antoniovi a Kleopatře a zapojí vás do jedné z nejvýznamnějších bitev o Řím. Vodní atrakce startuje v ateliéru s kulisami Starého Říma a čekají na vás adrenalinové sjezdy rychlostí 70 km/hod.

• CINEPOL –  nabízí 1700 m2 vodní plochy, písečnou pláž, vodní děla a různé hry. Také se přímo z vody můžete každý den podívat na film na obří obrazovce.

Jurský park – velkolepý simulátor 4D vás zavede doprostřed Jurského parku a budete se bát.

Hororové podzemí – prostory, kde se natáčelo několik slavných hororů, zkrotí i ty nejzlobivější děti a pro všechny příznivce Harryho Pottera je zde jeskyně Lorda Voldemorta.

Ledové království – místo, kde sněží celý rok nabízí bruslení, skluzavku i skoky na saních.

Indická džungle – po stopách Indiana Jonese se dostanete až na věž a pád 60 metrů přímo dolů není nic pro slabé povahy.