Pár životních lekcí od našich kočičích přátel

Pár životních lekcí od našich kočičích přátel
Každý, kdo měl možnost pozorovat život kočičí, jistě uzná, že kočka je mistryně v relaxaci, přeborkyně ve flexibilitě a šampionkou v pozornosti. Dejte si šálek čaje, vydechněte a inspirujte se úžasnými kočičími vlastnostmi.

Soustřeďte se jako kočka

Kočky přirozeně přijímají život takový, jakým je. Jako lovci jsou kočky připravené zaútočit v ten pravý okamžik. Jsou stále ve střehu, i když právě odpočívají. Jejich podvědomí i z dálky ví o všem, co se kolem děje. Když budete rozrušení a bez energie, zkuste se dívat na svět stejně jako kočka. Pozorujte, co vidíte a emoce nechte stranou. Uvidíte situaci z nadhledu a bude pro vás snazší se správně rozhodnout.

Mějte se rádi jako kočky

Kočka je sama sebou, zná své silné stránky a nikdy se nevzdává. Umí se radovat z každého dne a stále srší elánem. Najděte si každý den chvilku na sebe a dělejte přesně to, co vás baví. Oceňte se za to, co se vám povedlo a každé nové ráno si představte jako nové kočičí dobrodružství.

Odpočívejte jako kočka

Kočky jsou schopné z jakéhokoliv místa vytvořit meditační chrám. Tyto vznešené šelmy se stulí do šuplíku s ponožkami, na mísu s kynutým těstem, natáhnou se jako špagetka mezi okna nebo se stočí do té nejmenší krabice, kterou v bytě máte. Všude si dokáží náramně odpočinout, aby měly dost sil na svou soustředěnou aktivitu. Naučte se od koček vypouštět nahromaděný stres krátkou relaxací několikrát denně a vydatným nočním spánkem. 

Buďte pružní jako kočka

Kočičky se i během spánku několikrát protáhnou. Protahují se jen tak během dne, když nejsou příliš aktivní. Dělejte to jako ony a ztuhlost páteře bude rázem pryč. Protáhněte se pomalu a měkce, jen dokud vám to je příjemné. Kdykoliv se delší dobu nehýbete, věnujte svému tělu chvilku pozornosti. Zkoušejte i nové cviky, které jste nikdy nedělali, ale buďte opatrní, vše dělejte s citlivostí ke svému tělu.