Zvířecí symboly ve snech: Jaké poselství nám přináší

Zvířecí symboly ve snech: Jaké poselství nám přináší
Sny se zvířaty nám mohou vysílat důležitou zprávu z podvědomí. Symbolizují naše zvyky a každodenní vzorce chování. Spojte se s energií zvířete ze snu a zjistěte, jaké poselství vám vaše nitro vysílá.

Pes

Obecně symbolizuje věrnost, družnost a oddanost smečce. Může ztělesňovat ochranu a pocit bezpečí, na druhou stranu i ohrožení či výstrahu – upozornění. 

Kočka

Kočka představuje ženskost, sexualitu, sílu a prosperitu. Může mít význam jak pozitivní, tak i negativní. Lze ji chápat jako tvůrčí a plodnou, ale i falešnou. 

Tygr

Tygr symbolizuje odvahu, nepoddajnost a vášeň pro dobrodružství. Tygr učí, jak pracovat se strachem a zkrotit svůj temperament. 

Kůň

Toto obdivuhodné zvíře ztělesňuje ušlechtilé skutky. Všeobecně je to symbol spoutání divoké přírody člověkem. Jedete-li ve snu na koni znamená to, že držíte svůj život pevně v otěžích. Kůň může symbolizovat i vaše citové rozpoložení, pokud s vámi uhání pryč či pokud jej sedláte. 

Pták

Ptačí let představuje svobodu. Pták má rovněž různé náboženské významy jako je posel boží nebo symbol duše. V mnoha kulturách symbolizuje vyšší já. Vrány, havrani a supi jsou symbolem dravosti, holubice je zase znakem míru a smíření. 

Ryby

Sny o rybách značí touhu po poznání. Velké vodní plochy jsou obrazem podvědomí a ryby v nich znamenají kladné symboly pro kohokoli, kdo pátrá po hlubinách své vlastní duše. 

Želva

Vyskytují se v mýtech celého světa, v některých kulturách je želva posvátná. Jsou ztělesněním plodnosti a tvořivosti.

Ježek

Ježek ve snu může znamenat úspěch a bohatství, které ale nebude bez práce. Na místě je určitá ostražitost a odvaha překonávat překážky, bez kterých žádného cíle nedosáhnete. 

Had

Sen o hadu není vůbec neobvyklým snem a dělá nám společnost od počátku věků. Právě tento tvor vydá na samostatné téma sny o hadech, který si můžete přečíst zde.