Jak zaručeně nepřijít o lásku svého života? Nikdy nedávejte své lásce ultimáta a už vůbec nevyhrožujte

Jak zaručeně nepřijít o lásku svého života? Nikdy nedávejte své lásce ultimáta a už vůbec nevyhrožujte
Udržet si lásku mnohdy nevypadá jako snadný úkol. Přesto ale existuje několik jednoduchých rad, které nám v tom mohou velmi pomoci. Pojďme se na ně podívat. 

Společné, ale i samostatné zážitky

Pro spokojený a krásný harmonický vztah je velmi důležité vytváření společných zážitků a vzpomínek. Je samozřejmě skvělé, když jednou za čas proležíte velkou část neděle u televize, ale stejně tak je důležité, abyste společný čas trávili také aktivně. Najděte si koníčky a aktivity, které vás budou oba bavit. Můžete hrát hry, jezdit na výlety nebo třeba sportovat. Fantazii se meze nekladou a tyto společné aktivity váš vztah jen upevní. 

Stejně tak je ale důležité, abyste občas trávili čas i jeden bez druhého. Je proto naprosto v pořádku, když si každý z vás najde koníčky, které bude vykonávat sám. Díky tomu si od sebe s partnerem na chvíli odpočinete a budete se na sebe více těšit. 

Nikdy nedávejte své lásce ultimáta. Zdroj: PeopleImages.com – Yuri A / Shutterstock

Vyhněte se ultimátům a výhružkám

Nikdy nedávejte své lásce ultimáta a už vůbec nevyhrožujte!

„Buď já, nebo kamarádi!“

„Jestli nezačneš doma víc fungovat, tak se s tebou rozejdu!“

Poznáváte se v tom? Zkuste to příště jinak. Pokud se vám ve vztahu něco nelíbí, zkuste to partnerovi vysvětlit v klidu a požádat ho, aby toto chování změnil. Nepodávejte tuto změnu jako ultimátum, ale vyjádřete ho jako své přání a návrh k rozhovoru a kompromisům. Váš partner není malé dítě a rozhodně není zvědavý na striktní příkazy jako ve školce. 

Klidná komunikace bez zbytečných výčitek 

Občasná hádka je přirozená, ale pokud chcete, aby neměla fatální následky, tak myslete na to, že i hádky mají svá pravidla. Nepřinášejte do vztahu zbytečné výčitky a už vůbec nevytahujte zapomenuté strašáky z minulosti. Pokud už potřebuje řešit nějaký problém, pokuste se jednat v klidu bez vyhrocených emocí. Nezapomínejte, že cílem hádky není vyhrát a mít poslední slovo, ale opravdovým cílem je najít řešení a dojít ke kompromisu. Pokud jste rozčílení, raději nic neřešte a dopřejte si čas na uklidnění. 

Nezanedbávejte se, váš muž se zamiloval do krásné ženy. Zdroj: LightField Studios / Shutterstock

Nezanedbávejte se 

Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají. U začínajících vztahů to platí dvojnásob. Nikdy se ale v začátcích vztahu příliš nepřetvařujte. Často toto pravidlo platí pro ženy. Na začátku vztahu chodí krásně upravené v decentním obláčku luxusního parfému, ale až muže získají, tak začnou chodit v teplácích, s mastnou hlavou a kosmetiku považují za zbytečnou. A je to škoda. Váš muž se zamiloval do krásné elegantní ženy a najednou má doma něco úplně jiného. A věřte, že pokud se nebudete zanedbávat a budete o sebe i nadále pečovat, budete se i vy cítit mnohem lépe. 

Důvěra 

Důvěra ve vztahu je nesmírně důležitá. Je potřeba, abyste své lásce věřili nejen co se týče nevěry, ale velkou paseku může nadělat také podceňování. Pokud Vaše láska každý den uslyší věty jako...: 

„No jo, ty se na to zase vykašleš.“

„Prosím tě a to jsi tak neschopný, že to nemůžeš udělat pořádně?“

„Říkáš, že mě miluješ, ale určitě neříkáš pravdu, jinak by ses choval jinak.“

Brzy se vykašle na všechno. A dost možná taky na vás.