Která znamení mají sklon k agresivitě?

Která znamení mají sklon k agresivitě?
I vy určitě znáte ve svém okolí někoho, kdo má potenciál k agresivnějšímu chování. Některým lidem prostě stačí málo k tomu, aby se nechali vykolejit a naštvali se.

Někdy k tomu mohou mít pádný důvod, ale většinou to bývá úplně zbytečné a stačilo by jen pouhé vysvětlení! Astrologové toto chování pečlivě prozkoumali a zjistili, že to poměrně dost souvisí se znamením zvěrokruhu, stejně tak jako jejich typické znaky. Pojďme se na to podívat trochu podrobněji!

Beran (21. 3. –⁠ 20. 4.)

Berani patří k jedním z nejagresivnějším znamením zvěrokruhu. Ví, že se v životě dostanou daleko, mají velké cíle a stojí si za nimi, a tudíž si myslí, že mají na všechno nárok a že si vše mohou dovolit. Nejsou agresivní v tom smyslu, aby vám ublížili, ale jsou si vědomi toho, že pokud se budete s nimi řítit do nějaké hádky, tak ji prohrajete.

Nepřipouští si zkrátka to, že by mohli v něčem prohrát a i to se odráží na jejich chování. Jejich agresivní chování vám ale vůbec nechce ublížit. Snaží se ho používat efektivně –⁠ například při práci, vzdělání, právě pro to, aby dosáhli co nejlepších výsledků. I přes toto agresivní chování se ale na ně můžete na sto procent spolehnout. Jsou výbornými kamarády, dokáží vás vyslechnout a pomoct

Býk (21. 4. –⁠ 21. 5.)

Býci jsou po většinu času zodpovědní, spolehlivý a milí. Milují kvalitní a tradiční věci, nemají rádi, když se objevuje něco nového. Jsou také velice známí svou vytrvalostí pro určité věci. Rádi si zajišťují dobré podmínky pro svou budoucnost. Pokud se do vás zamilují, dokáží vám dávat lásku dost dlouho a tyto vztahy vydrží z pravidla nejdéle. Pokud je ale něco rozzlobí, dokáží svou agresivitu prosadit.

Blíženci (22. 5. –⁠ 21. 6.)

Pokud se blíženci něco nelíbí, dokáže si to velmi dobře prosadit. Dokáže se postarat o to, abyste věděli, že s vámi není šťastný či že má něco důležitého na srdci. Většinu času jsou blíženci klidnými společníky, ale pokud je něčím naštvete nebo je rozdráždí někdo v okolí, dokáží svoji osobnost a mírumilovné srdce hodně rychle změnit.

Blíženci používají toto chování spíše k tomu, aby se dostali do popředí, podobně jako berani. Berani berou trochu ohledy na ostatní, ale blíženci ne. Je jim jedno komu při jeho boji ublíží, a právě v tom je jejich jediný rozdíl. 

Rak (22. 6. –⁠ 22. 7.)

Raci jsou znamení, které má v sobě spoustu emocí a dokáží je zadržovat dost dlouho. Jejich city k lidem, které milují, jsou někdy až nadmíru. Pokud v sobě emoce drží už dost dlouho, přestávají se ovládat a vypukne v jejich těle chaos. Právě chaos pak přechází v agresivní chování vůči osobám, které milují. Není to ale myšleno špatně, nechtěj jim ublížit, zkrátka si hlídají to, co je jejich. 

Lev (23. 7. –⁠ 22. 8.)

Lvi patří mezi ty nejotevřenější osobnosti vůbec. Mají sami se sebou velké plány a využívají k tomu také své oblíbené prostředky. Pokud o jejich plánech ví i ostatní a snaží se je podpořit, jsou lvi tím nejšťastnějším člověkem. Pokud ale dostanou příležitost, o které ví, že už se nemusí nikdy opakovat, nebojí se trochu ve společnosti prosadit a pomoct si agresivnějším chováním.

Lvi nemají agresivitu psychickou ani fyzickou, jen ji používají k tomu, aby ze života dostali maximum a vše, co si vždy přáli a o čem vždy snili. 

Panna (23. 8. –⁠ 22. 9.)

Panny patří mezi skupinu lidí, kteří jsou perfekcionisti. I tato vlastnost se pak odráží na jejich chování, které není vždy úplně nejvhodnější. Nikdy totiž v hádce neustoupí, vždy si prosazují svoji verzi a musí se to prostě vyřešit podle jejich rozhodnutí. V hněvu často říkají sprostá slova a neberou až tak velké ohledy na to, jestli by tato jejich mluva nemohla někomu ublížit. Právě tyto vlastnosti jsou častými příčina ukončení několika jejich vztahů. 

Váhy (23. 9. –⁠ 23. 10.)

Váhy jsou znamení zvěrokruhu, kteří mají v životě velké cíle a za každou cenu jich chtějí dosáhnout. Někdy mají náladu, že by rozjeli všechny své plány, mají chuť do toho jít, ale to jim brzy opadá. Prvotní nadšení. Jsou líné, nechtějí v tom pak nadále pokračovat. Bývají obvykle nekonfliktní, ale pokud stojí menší agresivní chování za tím někoho blízkého ochránit, udělají to. Nikdy je proto nepodceňujte!

Štír (23. 10. –⁠ 21. 11.)

Štíři mají spoustu emocí , které nemusíme vždy tak dobře prohlédnout. Tyto emoce totiž většinou zůstávají potlačené a lidé, kteří jsou ve znamení štíra o nich nechtějí hovořit. Štíři jsou žárliví a často díky tomu bývají i pomstychtivý, takže to, co je dokáže opravdu vytočit je, když se je snažíte přesvědčit o věcech, které ví, že se staly. Tyto pocity pomstychtivosti a žárlivosti z počátku zadržují, ale v ten moment, kdy vyjde na světlo pravda vás dokáží totálně shodit. Dokáží se projevit velmi hrubě, až se vám to nemusí líbit, ale právě to oni berou jako odraz vašeho chování. 

Střelec (23. 11. –⁠ 21. 12.)

Střelci jsou spíše otevření a asertivní než agresivní. Lidé si s nimi často zahrávají a pomlouvají je za zády, i přesto, že se umí chovat velice laskavě. Pokud se musí zapojovat do určitých situací, nezáleží ani tolik na tom, zda jsou chtěné nebo nechtěné, dostávají od vesmíru impulz k tomu, aby se stali agresivnějšími. Zapojování se do různých situací jim totiž dělá ten největší problém.

Chtějí se jen dobře pobavit, nesnaží se nikomu ani trochu ublížit, ale někdy jim dělá dost velký problém přepnout z agresivního chování na to chování lepší, když chtějí být součástí týmu. 

Kozoroh (22. 12. –⁠ 20. 1.)

U kozorohů je typická ambiciózní a cílevědomá povaha. Muži se snaží držet trochu vzadu, ale když jim někdo projeví trochu sympatie či naději, že by se s nich mohlo stát něco víc, dokážou se probojovat. Snaží se, aby s nimi byli lidé spokojeni a jdou přes všechno, i přes sílu, pokavad to uznají za vhodné. Agresivita není jejich silnou stránkou, nemají to rádi, ale pokavad by něco mělo vzít jeho důstojnost, přenesou se i přes jejich stránky. 

Vodnář (21. 1. –⁠ 20. 2.)

Vodnáři můžeme zařadit mezi tvořivé znamení. Mají na všechno vždy vysvětlení a jejich hlava srší novými a novými nápady. Na své zdraví moc nemyslí, neberou ho za až tak velkou prioritu. Mají kladný vztah k alkoholu, a tak si rádi s kamarády někam vyrazí, Problém je ale v tom, že se moc neumí ovládat a pokud v sobě mají alkohol a nějaká situace je vytočí, dokážou být velice agresivní. 

Ryby (21. 2. –⁠ 20. 3.)

Ryby nesnáší agresivní chování ani lidi, kteří se neumí ovládat. Nemají zkrátka rádi to, když je někdo opilý a kvůli jeho chování jsou ohrožení ostatní. Nemají rádi žádná pravidla, ale naopak, když si každý dělá to, co ho baví. Pokud jste kamarád s rybou, můžete se spolehnout, že vám se vším pomůže a poradí. Ryby proto patří mezi nejméně agresivní znamení vůbec!

 

Zdroje: 

Zdroj článku:
  • www.yourtango.com