Nejlepší cvičení pro ženy ve středním věku – pojďte se hecnout a zacvičit si

Nejlepší cvičení pro ženy ve středním věku – pojďte se hecnout a zacvičit si
Předsevzetí do nového roku – pokračujete v nich nebo už jste je ženy ukončily? Ať už je odpověď jakákoliv, pojďte si tyto cviky vyzkoušet! Zpevníme tělo, shodíme nějaké to kilčo, ale hlavně se budete cítit plné energie.

Individuální podmínky

Je na vás, kdy budete cvičit, kde a jak dlouho. Tohle vše závisí na každé z nás. Každé ženě vyhovuje něco jiného, proto si z nabídky níže musíte vybrat to své. Někomu vyhovuje jóga, někomu zase pilates, určitě si ale každá z vás vybere aspoň jedno cvičení.

Klasický rotoped

Možná ho máte schovaný někde na půdě. Pokud ne, drahá záležitost to není, takže si jej klidně můžete pořídit. Skvělé kardio, u kterého se zapotíte. Jedná se o skvělou volbu na rozehřátí. Místo sezení na pohovce zkuste udělat výměnu za rotoped.

Jóga

V poslední době hodně populární cvičení. Skvělé protažení těla, díky józe zjistíte i nemožné. Na začátku jsou vaše svaly velmi zkrácené, díky skvělého protažení si zpevníte tělo a zvýšíte svou pružnost. Jedná se o cvičení založené na všem dechu. I když je jóga spíše pomalejší cvičení, díky správnému dýchání a protahování se zapotíte už po pár minutách.

Stará dobrá kalanetika

Možná některé z vás mají ty pořádně tlusté knížky doma. Fotografie a komentáře vás dokonale navedou na správné posilování a cvičení.

Pilates – pevné ploché břicho

Už nemusíte mít strach z povadlého bříška po porodu. Vyzkoušejte cviky se svou vlastní vahou nebo nějakými cvičebními pomůckami. Zlepšování funkce svalové kontroly, zdokonalování flexibility těla, síly a dýchání. Tohle vše v sobě pilates ukrývá. Zaměřuje se na posílení svalů celého těla. Klade důraz na břišní a zádové svaly.

Ideální jsou také delší procházky nebo běh, popřípadě jízda na kole nebo na kolečkových bruslích. Myslím, že i žena ve středním věku si z této nabídky aspoň jednu aktivitu vybere!