Jak se vyrovnat s neopětovanou láskou. Zaměřte pozornost sami na sebe

Jak se vyrovnat s neopětovanou láskou. Zaměřte pozornost sami na sebe
Nenaplněná láska zasáhla někdy v životě každého z nás. Když vztah skončí nebo zůstane jednostranný, máme pocit jakoby srdce zůstalo naprosto obnažené a prázdné. Teprve když ztrátu naplno přijmeme a prožijeme, můžeme vnímat, že naše srdce je stále lásky plné.

Zamilovanost přichází spontánně

Respektujte rozhodnutí druhého, ať je jakékoliv. Zamilovanost se nedá naplánovat a člověk si nemůže nařídit, bude-li někoho milovat. I přes silné emoce a pocity si uvědomte, že odmítnutí neznamená ztrátu vaší hodnoty. 

Zůstaňte se svou bolestí v bezpečí

Obklopte se příjemnými věcmi, které vám dělají radost. Buďte v přítomnosti přátel, ti vás vyslechnou a podpoří. Období truchlení se nedá přeskočit. Dovolte si pustit slzy, spát, lenošit, cokoliv budete potřebovat. Po pasivní fázi přijde ta aktivní, kdy vám naopak pomůže jít mezi lidi, do přírody nebo sportovat. Prostě nabít se energii a přijít na nové myšlenky. Sami nejlépe poznáte, kdy z vás opadla skořápka smutku a už potřebujete načerpat inspiraci a vyjít ze svého doupěte. 

Nepropadejte falešným domněnkám

Pád na úplné dno z nás dokáže udělat naprosté trosky, které zapomenou na vlastní hodnotu a utápějí se v pocitech oběti. Zapomeňte na nesmyslné představy a nepřemýšlejte co by kdyby. 

Posilujte své sebevědomí

Energii, kterou jste věnovali neopětované lásce teď obraťte k sobě. Zahrňte se pozorností a péčí, jak nejvíc dokážete. Kupte si něco nového na sebe, odjeďte na oblíbené nebo vysněné místo, ale hlavně mějte se rádi, takoví jací právě teď jste. Je důležité umět být sám se sebou. Prázdné místo naplňte sebeláskou a vděčností za tuto životní lekci.