Rituály pro krásu i zdraví vašich rukou

Rituály pro krásu i zdraví vašich rukou
Na rukou je nejlépe znát skutečný věk, a pokud se o ně patřičně nestaráme, dávají nám to najevo svým opotřebováním. Věnujte svým končetinám pár minut několikrát týdně, vaše péče se vám vrátí v podobě pěstěných hebkých rukou.

Pokud se při práci vaše ruce dostanou do styku s chemikáliemi, používejte ochranné rukavice. Za chvilkovou ztrátu komfortu vám pokožka na rukou velice poděkuje. Stejně tak v zimě noste ven teplé rukavice, které vás prohřejí a ochrání před mrazem.

Samozřejmostí je pravidelné mytí rukou kvalitním mýdlem a teplou vodou. Po osušení je vhodné ruce ošetřit balzámem nebo vhodným krémem. Ten používejte zejména na noc, kdy pokožka rukou regeneruje. 

Dopřejte si masáž hřbetů a dlaní pro úlevu po celém dni. Krouživými pohyby postupujte od prstů směrem k zápěstí, na závěr uvolněte zápěstí pomalým otáčením na obě strany. Pořiďte si antistresové míčky, které pomáhají z dlaní uvolnit nahromaděný stres. 

Pokud se vám ruce silně potí, koupejte je v šalvějové lázni. Proti pocitu studených rukou pomáhá teplý celerový odvar. 

Pozornost věnujte také nehtům. Jejich pravidelným pilováním zamezíte lámavosti a třepení. Čistotu i odolnost nehtů zajistíte pravidelným vtíráním citronové šťávy a sezamového či lněného oleje. 

Chcete-li svým rukám dopřát opravdovou potěchu, připravte si olejovou lázeň. Do teplé vody přilijte čtyři lžíce olivového nebo mandlového oleje a nechte ruce v lázni deset minut ponořené.

Zhrublou kůži pravidelně odstraňujte. U neošetřených prasklinek hrozí jejich zanícení, proto péči o své ruce neodkládejte a zařaďte ji do pravidelných zdravotních rituálů.