Znamení zvěrokruhu, která se nejvíce stresují. Jak se se stresem nejlépe vypořádat?

Znamení zvěrokruhu, která se nejvíce stresují. Jak se se stresem nejlépe vypořádat?
Všichni občas zažíváme stres nebo napětí. Ať už je to kvůli práci, škole nebo i nedůležitým maličkostem. Každý z nás však stres snáší jinak a pro některé to dokáže být opravdu náročné. Hodně toho může dle Lindy Goodmanové prozradit i naše znamení zvěrokruhu. Patříte mezi 5 nejvystresovanějších znamení i vy?

Blíženci

Přestože jsou Blíženci velmi komunikativní a působí pořád vesele, z jejich myšlenek se snadno stává velký chaos. Kvůli jejich neklidné povaze musí stále něco dělat a bývají proto vystresovaní kvůli mnoha věcem naráz. Z víru jejich myšlenek, nápadů a pochyb je občas dost těžké se dostat. Dokáží také pořádně vybuchnout, křičet a vztekat se a uklidnit je může být přímo nadlidský úkol. Stres jim způsobuje hlavně rozhodování a kvůli jejich prokrastinaci a nerozhodnosti to může vést k pořádnému stresu. Pořádně naštvat je může také lidská hloupost, a i z maličkosti dělají často velké drama.

Blíženci, snažte se z toho tedy pořádně vyspat a věřte, že jste silnější než váš stres a úzkost.

Zdroj: Autor: mountain beetle / Shutterstock

Panna

Panny musí mít vše zorganizované a naplánované a na všechno chtějí být připravené. Snadno se jim tak naskytne stresová situace v práci, ale i v běžném životě. Navíc se snaží být vždy nejlepší v tom, co dělají – nejlepším rodičem, partnerem nebo zaměstnancem. Když poté něco nejde podle plánu, snadno stresu ze svého selhání podlehnou. Navíc jsou na sebe poté naštvaní a obviňují se ze svých chyb. To je samozřejmě vystresuje ještě víc a může vést ke zhroucení.

Abyste se stresu zbavili, zkuste o sebe víc pečovat a zařadit sami sebe na první místo.

Raci jsou tak loajální a empatičtí, že se často stresují jen ze strachu o druhé.

Lev

Lvi umí být pořádně dramatičtí a věří, že jejich situace je nejhorší na světě. Rádi se přesvědčují, že jejich stres je horší než ten váš a všem se to snaží dokázat. Kvůli jejich ambicím na sebe často kladou velké nároky a jsou rozenými vůdci. Nejvíce je proto stresuje, když nemohou mít situaci pod kontrolou. Stačí i nefunkční počítač či ztracené klíče a svět se pro ně začíná hroutit.

Ke zvládání vašeho stresu je nejlepší přijmout fakt, že se všechno nemusí točit jen kolem vás a že by mohlo být i mnohem hůř.

Rak

Raci jsou tak loajální a empatičtí, že se často stresují jen ze strachu o druhé. Přemýšlí, jestli jsou jejich blízcí v bezpečí a co zrovna musí prožívat. Jsou také dost citliví na kritiku, špatné zacházení či ignoraci od ostatních a bojí se, co si o nich druzí myslí. Většinou však své problémy skrývají pod maskou a neradi se svěřují, přestože by jim to mohlo pomoct. Kvůli tomu si potom ostatní lidé v jejich okolí neuvědomují, jak moc jim mohou svými slovy ublížit.

Raci, je pro vás důležité, abyste o svých pocitech dali někomu blízkému vědět, a poté pro vás už nebude tak těžké se ze stresu dostat.

Vodnář

Vodnáři se stres snaží ze všech sil ovládat. Přestože se však snaží být co nejvíce v klidu, stres je stejně dříve nebo později dostihne. Rádi si dělají věci po svém, může je proto dost naštvat, když se jim do jejich práce někdo snaží mluvit. Dokáže je vystresovat i nedostatek času, když toho mají hodně na práci. Často se také potýkají se stresem kvůli věcem, na které by jiní lidé ani nepomysleli. Jsou ztracení ve svých myšlenkách a z klidu je může vykolejit pouhý strach o budoucnost nebo přemýšlení o smyslu jejich života. 

Vodnáři, zkuste zpomalit a trochu si odpočiňte. Snažte se si připomínat, že máte život pod kontrolou a ať se stane cokoliv, vždy to zvládnete.

Zdroj: