Horoskop lásky na rok 2023: Klíčem bude pochopit sebe sama

Horoskop lásky na rok 2023: Klíčem bude pochopit sebe sama
Zajímá vás, co vás v nadcházejícím roce čeká v oblasti lásky, milostných vztahů či intimností? Bude rok 2023 přát spíše novým známostem, nebo naopak utvrzování současného vztahu? Hvězdy pro vás mají odpovědi!

Otázka vážných vztahů, milostných románků či rande na jednu noc se v lidské populaci objevuje prakticky odjakživa. Řada lidí se trápí a utápí v nejistotě toho, co je v budoucnu z pohledu socializace a družení čeká. Mnohdy se přitom stačí podívat do výkladu hvězd a zjistit, zdali je váš osud pro dané období lásce nakloněn, či nikoliv. Podobně to pak můžete učinit s rokem 2023. Jste zvědaví, jak postavení planet a znamení zvěrokruhu zamíchá milostnými kartami?

Horoskop lásky 2023 pro všechna znamení zvěrokruhu

Ohnivá znamení: Beran, Lev, Střelec

Vaše znamení jsou doslova hnána vzrušením a užívají si momenty, kdy vládne Jupiter. V žádných ohledech se nemusíte držet zpátky. Naopak využijte všechny možné prostředky k prohloubení důvěry v sebe sama. Díky posílení vlastního ega se následně věnujte vytváření si vhodných podmínek pro šťastný a pohodový milostný život.

Během novoluní a zatmění Slunce v mocném Beranu na konci dubna budete mít tak trochu rozvernou náladu a chuť riskovat. Dejte si však pozor, aby vaše hrátky neměly nepříjemné následky. V případě, že tomu tak bude, nezoufejte. Ohnivá znamení mají často v povaze poučit se až na základě vlastních chyb. Po neúspěchu tak nezapomeňte dát hlavu vzhůru a kráčet trnitou cestou vztahů a lásky dál.

Zemská znamení: Kozoroh, Býk, Panna

V lásce často uvažujete logicky a v roce 2023 se budete cítit přímo svázáni energií, která vás udrží při zemi. Jupiter ve spojení se znamením Býka povede k tomu, že se odhodláte využít všechny možné prostředky k tomu, abyste získali srdce své vyvolené či svého vyvoleného. V souvislosti s láskou a vlivem Pluta jakožto vládce transformací se také odhodláte k radikální změně svého vzhledu, kterou však vaše okolí uvítá pozitivními ohlasy. Možná povede i k objevu nové známosti. Tu se pak snažte oslnit svou přirozeností.

Nedělejte ze sebe někoho, kým nejste, jinak vás váš protějšek rychle prokoukne a naděje na lásku shoří stejně rychle, jako se původně objevila.

Radikální změna vzhledu je to, co čeká na Kozorohy, Býky a Panny v roce 2023. Zdroj: Friends Stock/ Shutterstock

Vzdušná znamení: Blíženci, Váhy a Vodnář

Jste proslulými komunikátory zvěrokruhu a vaše zvědavost a touha po poznání vás v nadcházejícím roce budou pohánět k nabývání zkušeností a vstřebávání nových pocitů a vjemů. V lásce se tak nebraňte experimentovat, protože každý zážitek vám bude ve finále ku prospěchu a užitku. Uran, vládce Vodnáře, navíc rád podporuje zlobení a rebelství, nicméně vás bude také nabádat k racionálnímu uvažování. K novým poznatkům tak přistupujte rozumně a trpělivě.

Pokud toužíte po silném milostném vzplanutí, potěší vás očekávaný přechod Pluta ze stabilního Kozoroha do revolučního Vodnáře. Ačkoli to bude období krátké, díky intenzitě plamene lásky a vášně na něj jen tak nezapomenete!

Vodní znamení: Vodnáři: Rak, Štír a Ryby

Intuitivní Neptun pokračuje ve spolupráci s citlivým vodním znamením Ryb, kterému vládne, takže můžete očekávat, že váš odhad na partnery bude v následujícím roce překvapivě přesný. Vaše dlouhodobé touhy a sny mohou velmi často přejít ve skutečnost, věnujte tak pozornost různým vodítkům z vašeho podvědomí. Silný a svéhlavý Saturn vás možná na čas pošle na cestu samoty, během které si ale uvědomíte, co ve svém srdci hledáte.

 

Zatmění Měsíce v období Štíra pak přinese vlnu vzrušení a láskyVáš horoskop bude také přát šancím na seznamování online. Zahoďte tedy staromódní způsoby randění a vrhněte se do víru virtuálních seznamek a chatovacích místností, kde možná narazíte na člověka, který vám rozhýbe motýly v břiše.

Romantický horoskop na rok 2023

Hned první den v roce se Venuše a Pluto spojují v Kozorohu. Poselství tohoto propojení je jasné: S milostným životem byste to měli začít brát vážně již od ledna. Vstříc radosti z lásky si pak můžete jít vy sami, a to díky ochotě tvrdě pracovat na tom, abyste své partnery po zbytek roku zapojili do své osobní transformace. Když se 7. března Saturn přesune do citlivých Ryb, mohou se naopak hranice vztahů rozplynout a připomenout nám, jak je pro stabilitu lásky nezbytné mít je jasně dané.

Jupiter se bude v první polovině roku pohybovat v asertivním Beranu, díky čemuž budete v tomto období v milostných vztazích odvážní, místy až drzí. Jste-li nezadaní, může to posílit vaše odhodlání dosáhnout v lásce toho, co chcete. S intenzivním úplným zatměním Slunce v Beranu, které nastane 20. dubna, se pojí období čisté a nespoutané touhy.

Duben bude plný nespoutané touhy. Zdroj: oneinchpunch/ Shutterstock

Na milostnou minulost vás pak donutí rozpomenout se Venuše ve své retrográdní fázi, tedy zhruba od července do září. V červenci je pak velká šance na nedořešené romantické záležitosti, které se k vám vrátí jako bumerang. Bývalí milenci, dávné lásky nebo kdokoli, kdo k vám choval náklonnost, ať už oplácenou, či nikoli, by se mohl objevit ve vašich snech nebo bdělém životě. Mějte na paměti, že románky, které začnou za retrográdní Venuše, nemusí vydržet ani poté, co planeta lásky přejde do přímého směru. Totéž však platí i pro rozchody, k nimž dojde během této retrográdní Venuše – i ty mohou být dočasné.

Říjnové zatmění Slunce ve znamení Vah během vlády Venuše vám naopak dává chvilku oddechu, kdy by se měly všechny milostné problémy vyřešit. Celkově tak bude rok 2023 v oblasti romantiky poměrně náročný, avšak podaří-li se vám přijít věcem na kloub, bude to pro vás cenná škola do budoucích let.

Sexuální horoskop na rok 2023

Přestože na začátku a na konci roku 2023 můžete být chladnější, vaše libido bude stále nenasytnější a chtivější a najde mnoho příležitostí k rozkvětu. Ať už v romantickém vztahu, nebo jako nezadaní těšící se na dobrodružství, zejména v průběhu léta budete toužit po experimentech.

Pozor si musíte dávat na stresová období, kterých může v nadcházejícím roce přijít celá řada. Poměrně zátěžovým momentem pak bude svátek zamilovaných, tedy 14. února, kdy někteří z vás zažijí naprosto neopakovatelný sexuální zážitek, jiným však zbydou oči pro pláč. Netřeba však hned vidět věci černě. Jedná se skutečně o přechodné období, ve kterém nic není definitivní.

Blíženci zažijí neopakovatelný zážitek. Zdroj: sakkmesterke/ Shutterstock

V průběhu jara se pak u vás mohou projevit nečekané přívaly empatie a touhy poznat to, po čem váš partner touží v posteli. Pokud najdete společnou řeč, bude pro vás druhá čtvrtina roku plná obohacení, a v létě pak všechny novinky vyzkoušíte v plné síle.

V průběhu podzimu se budete snažit udržovat teplo vášní nabité během letních měsíců ve vašich domovech i dál. Vydrží vám to skutečně dlouho. Až se samotným závěrem roku začnete pociťovat přicházející emoční prázdnotu. V těchto náročných chvílích hledejte oporu ve svých milovaných a snažte se vyhnout zbytečným konfliktům, které stejně nikam nepovedou.

Manželský horoskop na rok 2023

Manželům bude začátkem roku hrát do karet zejména planeta Saturn, která ve spojení s Rybami vede k explozi emocí a pocitů. Saturn v Rybách je ideální dobou k tomu, abyste se podívali do svého nitra a navázali pevné pouto s vlastními touhami. Jakmile tyto své myšlenky pevně uchopíte, můžete začít pracovat na jejich namotávání do pocitů vašeho partnera, abyste si našli společné zájmy a činnosti, které vás oba naplní.

Saturn pak bude manželským párům diktovat jejich kroky i v dalších měsících roku, a proto byste měli rok 2023 brát jako jakousi cestu za očistou od všeho zlého a poutí za zotavením ran, které se ve vašem vztahu stihly nakumulovat. Nebojte se vracet se do okamžiků, kdy věci nešly tak úplně podle plánu, a zkuste společně přemýšlet nad tím, kde měly problémy příčinu.

Konfrontace s problémy z minulosti nemusí být vždy jednoduchá. Zdali vaše manželství tyto vážné debaty překoná, záleží jen na vás a na síle vaší vůle. Pokud však setrváte a skutečně se vám podaří všechny strašáky ze skříně vymést, máte na následující roky vystaráno a o spokojené a harmonické manželství nebude nouze. 

Rodinný horoskop na rok 2023

Z pohledu pohody u rodinného krbu bude v následujícím roce hrát prim planeta Jupiter. Nebude to však vždy pouze pozitivní vliv. Díky tomu, že rok 2023 je vlastně rokem sebereflexe, nebude mít tolerance rodinných příslušníků a blízkých prioritu. Většinu času tak budete spíše řešit vlastní problémy. Dost možná se však díky tomu vyřeší celá řada jiných potíží, které ve vaší rodině byli, ale veřejně se o nich nemluvilo.

Teprve po přechodu Jupiteru z Berana do Býka, což nastane v průběhu května, můžete očekávat první známky zlepšení sociálních vazeb a propojení rodinného kruhu. Zatměním Měsíce ve Štíru pak toto období vyvrcholí a karma příbuzenských vztahů bude na vysoké energetické hladině. V této fázi roku tedy bude nejvhodnější budovat si rodinné zázemí, organizovat návštěvy mezi příbuznými či například představit vašeho partnera rodičům.

Druhou polovinu roku opět ovládne retrográdní Venuše, která vytáhne na veřejnost problémy dob minulých, pokud jste se však v průběhu roku dokázali semknout a vyřešit si věci v sobě, nebude problém tyto problémy ustát. Tak jako u jiných aspektů lásky bude v roce 2023 platit zlaté pravidlo, že všechno zlé je na něco dobré, a co vás tedy nezabije, to vás posílí. V případě jakýchkoli náznaků hádek, které by vás s rodinou měly rozbratřit, pak toto přísloví mějte neustále na paměti.