Trojice znamení, která často nevěří v astrologii

Trojice znamení, která často nevěří v astrologii
Astrologie je stále považována za pseudovědu, ze které si řada lidí jen dělá legraci. Slouží přitom hlavně k poznání své vlastní osobnosti a uvědomění svých předností a slabin. Někteří jí však opovrhují už jen z principu a nehodlají o tom diskutovat. Která znamení se k nim nejčastěji řadí?

Kozoroh

Kozorozi jsou realističtí a v určitých ohledech také poměrně konzervativní. Vůči astrologii jsou tedy zpravidla hodně skeptičtí a všechny, které v ni věří, hází do jednoho pytle a označují za blázny. Mohou se sice tvářit, že se vašimi konverzacemi o astrologii baví, ale spíše vás jen tajně soudí a myslí si své. Astrologii totiž považují za něco, čím se zabavují malé děti a co nemá sebemenší význam.

Nechovají se tak jen proto, že by nad astrologii byli povznesení. Potřebují totiž tradice, jistoty a rutiny, které jim astrologie často boří. Navíc jsou tajnůstkářští, a když na ně astrologie všechno prozradí, praští je to do obličeji a cítí se natolik zranitelně, že se svou křehkost snaží skrýt za své nechvalné řeči.

Býk

Pokud Býci nejsou na astrologii a mystičtější záležitosti zvyklí, pravděpodobně k nim úplně nepřilnou. Myslí si totiž, že když jim nevychází denní horoskop, astrologie už jim nemá co nabídnout. Možná by si však měli zjistit, co všechno astrologie zahrnuje a jak moc jim může pomoci v hledání sebe sama. Často ale myslí až moc prakticky a realisticky, že si jednoduše řeknou, že na takové nesmysly nemají čas.

Možná se také bojí, co všechno by mohlo vyplavat na povrch, zvlášť proto, že ostatním nechtějí ukazovat své slabiny. Jsou ale kreativní, a tak se jednou za čas neubrání čtení nějakých astrologických článků či horoskopů, čistě ze zvědavosti a hledání inspirace ve svém životě. Nikdy je však nepřesvědčíte, že astrologie je skutečná věda, na to mají až moc silně vyhraněné názory.

Střelec

Střelci mají rádi pravdu, žádné spekulace a nejasnosti. Jsou přímočaří a zkušenost je naučila nevěřit všemu, co si někde přečtou. Ezoterika a mystično jim připadají jako ztráta času a považují je za velký povyk kvůli nesmyslné zábavě. Navíc se jim zdá, že svého znamení lidé často využívají jen k tomu, aby na něj hodili své chyby.

Jsou přesvědčení, že svůj osud si zasloužili tvrdou prací a odhodláním. Žádná víra jim totiž nenahradí tvrdou práci a sílu, kterou si uchovávají i v těžkých časech.

Na rozdíl od Kozorohů se však k těm, kteří v astrologii věří, chovají ohleduplně a nevysmějí se jim za to. Nečekejte ale, že z toho vyváznete úplně bez boje. Nebojí se totiž předložit silné argumenty podporující jejich názor. Poté si vás rádi vyslechnou a jsou ochotni podívat se na věc jinýma očima. Často vás ale rozválcují už jen svými námitkami a na nějakou obranu už ani nezbyde čas. Zkuste se tedy se Střelcem do hádky nepouštět a raději se pokuste navzájem respektovat.

Zdroje článku: