Dítě ve znamení Blíženců: Neposeda s bohatou fantazií, po jehož boku se budete stále cítit mladí

Dítě ve znamení Blíženců: Neposeda s bohatou fantazií, po jehož boku se budete stále cítit mladí
Narodí-li se vám do rodiny dítě ve znamení Blíženců, připravte se na vzrušující let, kdy vy budete pilotem letadla, a to uprostřed nečekaných a neustálých turbulencí. Malí Blíženci jsou totiž roztomilé střely, které chvíli neposedí, a jakmile si budete chtít odpočinout, už na vás budou hrnout smršť dalších nedočkavých otázek.

Děti Blíženci se totiž narodili do proměnlivého vzdušného znamení pod nadvládou planety Merkur. Což pro ně, ale nějakou dobu i pro vás, znamená neustálé změny a přebíhání od jedné činnosti k druhé. Jejich hlava jim (ale ani vám) nedopřeje klidu. Je plná nápadů, otázek a potřeby bavit se. Komunikace je pro Blížence stejně potřebnou jako pravidelná strava. Budete-li se snažit dítě ve znamení Blíženců nějakým fikaným způsobem ošálit a zabavit, abyste měli alespoň malou chvilku na odpočinek, pravděpodobně vás rychle prokoukne a brzy jej budete mít opět za zády. Nesnažte se tedy o to, zbytečně ztrácíte čas a nervy, raději se naučte s energií Blíženců sžít. 

Jak tedy na něj, abyste to všichni ve zdraví přežili?

Možná si říkáte, že takové neposedné a zvídavé dítě prostě potřebuje zahrnout různými podněty. To je však jen jedna strana mince. V ohrádce nebo pokojíčku samo s kopou hraček by bylo brzy nešťastné a nespokojené. Toto dítě od vás prostě očekává, že si obujete kolečkové brusle, chopíte se kočárku a vyrazíte na dobrodružný výlet po okolí. Zastavíte-li se cestou na dětském hřišti plném jiných dětí, bude vás prostě milovat. 

Fantazijní svět Blíženců jako možnost zastavení a citlivé výchovy

Dáte-li mu prostor, bude vám cestou domů vyprávět své barvité příběhy, do kterých se občas ponoří natolik, že začne nevědomky přehánět. Poskytněte mu láskyplnou náruč plnou pochopení a veďte jej k tomu, aby i ono chápalo svůj vnitřní svět, a rozpoznalo hranice toho vnějšího. Naučte své dítě vidět rozdíl mezi snem a skutečností, tak aby samo poznalo, kdy jeho vyprávění sklouzává do světa fantazie. Povídání, nikoli kázání, o pocitech druhých jsou u těchto dětí také velmi potřebné, a v budoucnu jim pomohou brát ohledy na druhé. U Blíženců se toto děje většinou za letu, ve vzácných chvilkách, kdy právě došly síly. O to potřebnější jsou pro vaši rodinu s Blížencem tato zastavení. Malý Blíženec je velmi citlivý a snadno si díky své bohaté fantazii vytvoří v mysli strašáky a bubáky. Proto jej nikdy nestrašte a nevyhrožujte mu. Používáte-li ve výchově tresty, volte ty činorodé, díky kterým se naučí zase něco nového. Zákazy a tlaky ve výchově Blíženců způsobují hluboké rány, jež se na dlouhá léta ukládají do podvědomí. 

Milujte své dítě za jeho bezprostřednost a zvídavost. Poskytněte mu nějakou sportovní aktivitu, ideálně se zapojením celé rodiny nebo přátel. Otevřete se jeho nápadům a nechte jej rozhodovat ve věcech, které jsou pro něj důležité. Společně se učte dokončovat aktivity a neodbíhat od jedné věci k druhé. Dáte-li malému Blíženci důvěru s pevnými hranicemi vaší rodičovské lásky, můžete spolu prožít nejkrásnější léta v pohybu a pestrosti díky kterým zapomenete stárnout.