Pečení cukroví podle horoskopu

Pečení cukroví podle horoskopu
Vánoce nám pomalu ale jistě klepou na dveře, a tak je třeba začít přemýšlet nad tím, jakým cukrovím si čas adventu a Vánoc zpříjemníme, není tomu tak? Zkuste se zamyslet nad tím, zda nemá vaše znamení zvěrokruhu vliv také na to, jaké budete péct vánoční cukroví?

Beran (21. 3. až 20. 4.)

Vy si potrpíte jedině na lineckém cukroví. Tomuto tradičnímu vánočnímu cukroví dáváte přednost již celé roky. Pro vás je také důležité, že nezabere tolik času, a přitom naprosto dokonale chutná. Milujete prostě linecké slepované cukroví, které si v nejhorším možném případě můžete klidně zajet koupit, pokud nemáte čas na jeho pečení.

Býk (21. 4. až 21. 5.)

Brabantské dortíčky jsou vašimi favority. Tradiční kuchyni tak ve svých genech rozhodně nezapřete. Každý rok navíc musíte mít na stole tradiční cukroví, které máte již vyzkoušené. Brabantské dortíčky, které jsou plněné rumovým krémem navíc připravujete podle receptu vaší maminky, tudíž jsou naprosto famózní.

Blíženci (22. 5. až 21. 6.)

Sázíte na osvědčené postupy a nikterak složité recepty. Z dětství si od babičky pamatujete právě vosí hnízda, která zbožňujete i v dospělosti a často je s láskou připravujete na Vánoce. Nepečená vosí hnízda jsou pro vás skutečně velmi rychlou možností, jak své hosty a rodinu poctít domácím cukrovím, u jehož přípravy nestrávíte celý den.

Rak (22. 6. až 22. 7.)

Milujete voňavé vánoční perníčky. Bez nich si ani nedokážete Vánoce představit. Mimo jiné k jejich pečení používáte pouze kvalitní suroviny, takže se nelze divit tomu, že si na perníčcích pochutnává celá rodina a často se po nich rychle zapráší. Mimo jiné vánoční perníčky také rádi každý rok věnujete svým přátelům jako velmi milý dárek, který vždy potěší.

Panna (23. 8. až 22. 9.)

Milujete zdravou výživu, a tak není žádným překvapením, že si rádi pochutnáváte na ovesných koláčcích. Rádi je připravujete ze sójové mouky, karobu či pšeničných klíčků. Držíte se vždy však pouze ověřených receptů a rovněž se řídíte chutí vaší rodiny, která toto zdravé cukroví každé Vánoce spořádá na posezení.

Váha (23. 9. až 23. 10.)

Kokosky jsou pro vás dokonalým vánočním cukrovím, na které nedáte dopustit. Někdy dokonce kokosky okořeníte netradičními přísadami, a tak každý rok chutnají naprosto jinak. Máte obrovskou fantazii, a tak se ve vašem pečení nezapře. Milujete nové recepty a rádi zkoušíte nové variace. Vaše kokosky milují díky vaší fantazii úplně všichni. Recept jim často ale nedokážete přetlumočit, jelikož si ho už sami nepamatujete.

Štír (24. 10. až 22. 11.)

Ujíždíte na ořechových rohlíčcích s krémem. Jen stěží odoláváte sladkému během roku, takže se nelze divit tomu, že ořechové rohlíčky s krémem děláte do zásoby již od konce listopadu. Křehké ořechové rohlíčky s kakaovým krémem a dokonale čokoládovou polevou jsou prostě TOP.

Zdroj: Julia Metkalova / Shutterstock

Střelec (23. 11. až 21. 12.)

Pro vás jsou ideálním cukrovím plněné ořechy. Milujete totiž sladké vánoční speciality a plněné ořechy do tohoto kontextu naprosto zapadají. Na Vánoce si je dopřáváte po tunách a rovněž je umíte dokonale připravit. Hlavní roli u tohoto cukroví hrají samozřejmě vlašské ořechy, které byste mohli jíst třeba každý den.

Kozoroh (22. 12. až 20. 1.)

Vanilkové rohlíčky jsou pro vás osvědčenou klasikou, na kterou nedáte dopustit. Toto tradiční vánoční cukroví je velmi jednoduché a není příliš pracné na přípravu. Nikoho tak nemůže překvapit, že právě vanilkové rohlíčky jsou šampionem vašeho srdce.

Vodnář (21. 1. až 20. 2.)

Skořicové věnečky jsou pro vás znamení Vánoce. Ač jídlu nepřikládáte takovou důležitost, v případě skořicových věnečků je tomu zcela jinak. Skořicové věnečky, které zdobíte chutnými mandlemi, milují nejen vaše děti a manžel, ale i celá širší rodina. Jste jimi dokonce vyhlášení i u svých sousedů.

Ryby (21. 2. až 20. 3.)

Opilý František je pro vás vánočním cukrovím číslo jedna. Milujete totiž všechny druhy alkoholu a u pečení ho rádi přidáváte také do těst. Tudíž je pochopitelné, že opilého Františka má vždy na svědomí nějaká Ryba. Dávejte si však pozor na to, abyste po Vánocích poznali svou stávající váhu. Opilý František je totiž poměrně kalorický druh vánočního cukroví.

Lev (23. 7. až 22. 8.)

Celá vaše rodina ví, že milujete Medvědí tlapy a že Vánoce bez nich by neměli to správné kouzlo. Těsto nikdy neošidíte a ba naopak do něj vždy přidáte něco málo navíc. Kvalitní máslo, ořechy, mandle a vánoční koření musí být vždy perfektní a kvalitní. Prostě nikdy nechcete své Medvědí tlapy ošidit.

Zdroje: