Co znamenají sny o myších, krysách a potkanech

Co znamenají sny o myších, krysách a potkanech
Jsou sny o vousatých hlodavcích špatným znamením? To závisí na vašich osobních pocitech. Kdo chová potkana jako domácího mazlíčka, bude mít ze snu úplně jiný pocit než ten, který považuje myši za špinavé a nebezpečné.

Chytré myšky

Myši jsou neuvěřitelně vychytralé a přizpůsobivé. Jelikož mají spoustu přirozených predátorů, aby přežily, musí být velice vynalézavé. Svou bojovnou hbitostí si vypracovaly úžasný postřeh a jasnost, takže se dokážou skrývat, vyhýbat se pastem a přitom se přiživovat přímo u zdroje. Setkání s bystrou myškou může znamenat naši schopnost chytře se vyhnout nepříjemné situaci. Důmyslně využíváme svých obranných mechanismů, abychom se vyhnuli interakcím, ve kterých se můžeme cítit nepříjemně. I přestože nám takové chování skrytě a plíživě přináší úzkostnější pohled na život, je přirozenou reakcí na negativní podněty. Možná se ve vašem snu objevila vychytralá myška, aby vám ukázala vaši vlastní pružnost v těžkostech života. 

Zdroj: Autor: Africa Studio / Shutterstock

Vynalézavý potkan

Pokud jste někdy měli potkana jako domácího mazlíčka, jistě víte, že je to přítulné, velice inteligentní a veselé zvířátko. Někteří chovatelé mívají potkany puštěné volně po bytě, učí je různým akrobatickým kouskům a také přiběhnout na zavolání. Pokud potkan neonemocní, nikdy nemá mrzutou náladu. Je stále v běhu, čumáčkem prozkoumává okolí a hledá něco dobrého k snědku, dokud v klubíčku neusne. Tedy ani sny o potkanech nemusí být jen negativní, ale mohou naopak přinášet pozitivní zprávu o vaší činnorodosti, nadšení do života a hravosti. Záleží na tom, jaký postoj k těmto roztomilým zvířátkům máte. 

Vytrvalé krysy

Krysy jsou velmi odolnými tvory, které vydrží i v těch nejtěžších situacích. Můžeme vidět krysu, jak si s vypětím všech sil táhne kořist, která je dvakrát větší než ona sama. Je si vždy vědoma svého cíle a svou potravu brání za každou cenu. Ve snu se může ukázat jako představitelka houževnatosti. Máte-li motivaci a jdete-li si přímo za svým cílem, i přes náročné překážky, které jsou součástí každé trasy, brzy poznáte odměňující pocit za vaší tvrdou práci. 

Pronásledováni krysami 

Pokud potkan neonemocní, nikdy nemá mrzutou náladu.

Avšak jen málo lidí snáší přímý pohled na myši, a obzvlášť krysy vyvolávají pocit znechucení a nervozity. Vidíme nemocné, přemnožené a často mnohem větší krysy, než jakými jsou ve skutečnosti. Sny o krysách tedy nebývají z těch nejpříjemnějších. Často jimi býváme pronásledováni, utíkáme před nimi či nám vnikají do obydlí. V tomto případě nám ve snu krysy symbolizují strach a úzkost. Pokud se takové sny opakují, značí to náš vyhýbavý postoj vůči negativním událostem v životě. Udělejte si čas na zapsání snu ihned po probuzení a zjistěte, které aspekty v reálném světě jsou pro vás stejně nepříjemné jako nemocné krysy ve snu. 

Krysa jako čínský symbol

V čínské kultuře je krysa symbolem zvěrokruhu. Lidem narozeným v tomto znamení jsou přisuzovány vlastnosti bystrosti, dobrého úsudku a vynikající učenlivosti. Krysa ve snech lidí pocházejících z čínské kultury nebo těch, kteří se zabývají čínskou astrologií může být tedy naopak moudrým průvodcem a pozitivním vůdcem.