Jsou krásné a slavné, doma je ale skoro nikdo nezná. Které modelky uspěly v zahraničí víc než u nás

Jsou krásné a slavné, doma je ale skoro nikdo nezná. Které modelky uspěly v zahraničí víc než u nás
Jsou krásné a úspěšné. V Česku je však paradoxně kromě hrstky lidí, kteří se orientují v módě, nikdo nezná. Které české krásky se velmi dobře uplatnily v zahraničním modelingu?

Eva Klímková

České topmodelce otevřelo dveře do modelingu vítězství nejprve na domácí a později i na světové soutěži Elite Model Look v roce 2013. Tehdy jí bylo patnáct let.

Odbornou porotu 178 centimetrů vysoká brunetka upoutala zřejmě i pro podobu se slavnou modelkou Kate Moss. Svou kariéru po soutěži započala v Japonsku, později českou modelku objevila i Evropa.

Eva chodila přehlídky pro značky Victoria’s Secret, Dior nebo pro návrháře Jeana Paula Gaultiera a Zuhaira Murada. S odstupem času svou raketovou kariéru hodnotí jako přínosnou, podle vlastních slov jí modeling otevřel mnoho možností.

Barbora Fialová

Barbora Fialová tak trochu nesplňuje představu modelky, která je klasicky krásná. Sympatická zrzka je jednoduše jiná.

S modelingem začala na současné poměry pozdě, bylo jí sedmnáct. Ke startu v modelingu rodačce z Prahy pomohla účast v soutěži Pure Model 2018. Tu sice nevyhrála, na to, aby si ji všiml svět „velkého“ modelingu to ale stačilo.

Barbora má za sebou řadu prestižních zakázek, objevila se například v editorialu měsíčníku Vogue, fotila pro Gucci a zaujala i excentrickou návrhářku Vivienne Westwood.

Jana Knauerová

Jana Knauerová se narodila v Lovosicích a svou modelingovou dráhu započala, když jí bylo šestnáct.

Na mole se vyjímá především její chlapecký vzhled. A samotná Jana to potvrzuje tím, že se i v soukromí obléká minimalisticky a nosí kousky inspirované pánským šatníkem. Mladá modelka je nekonvenční nejen svým zevnějškem, ale i životním stylem, se svým přítelem žije v otevřeném vztahu.

Svou silnou osobnost potvrdila Jana i v modelingu. Prosadila se v něm sama, v sedmnácti jednoduše vyrazila do New Yorku. Odvaha se jí vyplatila, česká modelka fotila už pro Vogue a stala se součástí kampaní pro Versace nebo TopShop.