Finanční horoskop na rok 2023: Býci musí zvolit vhodnou strategii spoření či investic, Kozorohy čeká prosperující období

Finanční horoskop na rok 2023: Býci musí zvolit vhodnou strategii spoření či investic, Kozorohy čeká prosperující období
Obavy z prohlubující se krize a finanční nejistoty v aktuálním roce jsou pro mnoho lidí velkým strašákem, a tak se snaží hledat odpovědi ohledně budoucnosti ve hvězdách. Ty si pro jednotlivá znamení zvěrokruhu v otázce příjmů a výdajů v roce 2023 připravily následující předpověď.

Každé z dvanácti znamení zvěrokruhu má jiné předurčení v oblasti finanční gramotnosti, schopnosti vhodně investovat své prostředky či jen štěstí na to mít se po stránce peněz trochu lépe než ostatní. Zajímá vás, jak si budete v roce 2023 v tomto ohledu stát? Je lepší se připravit na krušnější období, nebo můžete být v klidu, jelikož vám hvězdy snesou doslova modré z nebe?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Ať už to plánujete, nebo ne, připravte si část úspor na výdaje na svatbu. Možná budete překvapeni, že je budete potřebovat. Nebojte se také investovat nějaký podíl do práce. Odměnou vám bude vyšší plat, kterého se dočkáte v nejbližším období. Po celkové stránce však budou vaše příjmy poněkud nestálé, což souvisí s vlastností Beranů utrácet za předražené věci. Zkuste si tedy zajistit dostatek prostředků pro vaše nákupní horečky.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pokud jste si na rok 2023 přáli více peněz, vaše touhy se pravděpodobně naplní. Díky tomu snadno dosáhnete, čeho chcete. Po většinu roku si tak budete moci užívat, ovšem pozor – od konce října již budou finance docházet, a musíte tak zvolit vhodnou strategii spoření či investic. Nebojte se v tomto ohledu využít služby bankovního poradce, který vám pomůže situaci lépe uchopit.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Planeta Jupiter udělá maximum pro to, abyste si mohli po finanční stránce dopřávat. Pokud jste studenti či jste nedávno nastoupili do práce, i pro vás si rok 2023 připravil dostatek finančních příjmů. Stejně tak se budou penízky kutálet do kapes podnikatelům ve znamení Blíženců. Nebuďte však zbytečně rozhazovační a snažte se například vyzkoušet obchodování na burze či jiné druhy investic.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

V důsledku působení Saturnu se mohou finanční benefity z počátku roku poněkud opozdit. Dostanete také příležitost získat zpět peníze, které jste vložili do rodiny či blízkých. Rok 2023 pro vás může být rokem, kdy si konečně pořídíte dům či byt, možná i v zahraničí. Raci živící se manuální prací se dočkají vyššího platového ohodnocení.

Raci by si mohli splnit sen o domě či vlastním bytu. Zdroj: Gorodenkoff/ Shutterstock

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Navzdory své hrdosti a pýše na vlastní ego jste štědré bytosti, které jsou vždy připraveny utratit peníze za své přátele, kdykoli je to potřeba. Rádi pak utrácíte také za sebe, přičemž vám bohužel povaha nedovolí připustit si, že již máte dost. Někdy můžete při obchodování trochu propadnout extravaganci a impulzivitě, ale nákup se vám ve finále i přesto vyplatí.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

První čtvrtletí vám vyjdou finančně vstříc v práci i doma. Získáte tak nejvíce šancí k růstu svého bohatství. Musíte však být trpěliví, protože i přes poměrně slušný přínos financí zkrátka budete chtít víc. Je třeba počítat i s nečekanými výdaji na opravu nebo nákup vozidla. Než učiníte významná finanční a investiční rozhodnutí, nechte si poradit od odborníka. Finanční horoskop na rok 2023 předpovídá, že první část roku může přinést zisky související s nemovitostmi, zvažte tedy investici do tohoto sektoru.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Loňský rok byl pro vás plný překvapení, rok 2023 se naopak stane rokem systematického nakládání s příjmy a výdaji. Finance budete získávat hned z několika zdrojů, díky čemuž můžete pěkně zbohatnout. Smolným dnem pro investice pro vás ale bude čtvrtek–v tyto dny se snažte spíše krotit. V polovině roku pak hrozí, že si vaší prosperity všimne někdo vám blízký a pokusí se vás o peníze připravit. Vaše rodina zůstane finančně spokojená po celý rok.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jakožto tajnůstkářské znamení máte tendenci mlčet i o svých penězích a účtech. Nikdo přesně neví, kolik tak v roce 2023 vyděláte a utratíte, ale tak to přesně chcete. Díky své lásce k luxusu se přitom výdajům nevyhnete, takže buďte obezřetní. Snažte se být v otázce rozpočtu zodpovědní a pečliví, udržíte tak případné excesy pod pokličkou.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Zdá se, že Jupiter a Venuše pro vás mají na začátku roku vynikající finanční vibrace. Naskytne se vám nepřeberné množství příležitostí si přivydělat. Vaše úsilí bude zřejmě náležitě oceněno, což vás může povzbudit k další práci. Kolem února však můžete mít nějaké starosti z minulosti spojené s majetkem, které je třeba vyřešit. Rádi utrácíte své peníze za akce, výlety a dobročinné aktivity, což je v dlouhodobém horizontu ta nejlepší investice

Střelci rádi utrácejí peníze třeba i za charitu. Zdroj: Lemon Tree Images/ Shutterstock

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Obecně vzato bude pro vás tento rok poměrně prosperujícím obdobím. Jste zkušení v přizpůsobování se svému podnikání, z něhož vám bude neustále plynout příjem. Počínaje květnem pak dosáhnete svých dlouhodobých cílů v oblasti úspor. Naskytne se skvělá příležitost investovat na burze. Vyhrajete všechny probíhající právní spory týkající se majetku předků. Můžete pak investovat do nového domu či zemědělské půdy.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Ve vašem horoskopu je vidět oživení a silné výnosy ze starých investic, kterých se dočkáte zhruba v polovině roku 2023. Proto se doporučuje v této době vytěžit co nejvíce. Před provedením nových investic vyhledejte radu zkušeného poradce, abyste později nelitovali vlastních rozhodnutí. Saturn by mohl v průběhu roku prověřit vaše schopnosti v oblasti finančního řízení. Přestože rozumíte tomu, jak zacházet s penězi a jak je využít ve svůj prospěch, nepředvídané problémy by mohly prověřit váš talent a vytrvalost. Kolem poloviny února můžete zažít několik finančních problémů.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Při zvažování vašich investic buďte optimističtí. Rok 2023 vám v tomto směru pravděpodobně přinese vynikající vyhlídky. V průběhu roku však můžete narazit také na komplikace, buďte tedy ohledně peněz ve střehu. Kolem března může být vaše finanční situace pod určitým tlakem v důsledku jakýchkoli neočekávaných výdajů. Na druhou stranu by se však v druhé polovině roku mohly konečně vyřešit starosti s vaším majetkem nebo nemovitostmi.