9 měsíců plných změn aneb na co se připravit?

9 měsíců plných změn aneb na co se připravit?
Jste v očekávání, a tak nějak přemýšlíte, co vás vlastně čeká během těhotenství? Podívejte se, co nejčastěji zmiňují maminky, když zavzpomínají na dobu těhotenství.

Velikosti? Neřešte!

Možná i vám se stane, že se budete zvětšovat do nezvyklých velikostí. Absolutně to ignorujte a snažte se, aby vaše strava v těhotenství byla co nejpestřejší. Mnoho žen uvádí, že 24. týden těhotenství bylo období, kdy jim břicho skokově vyrostlo, a ony si musely pořídit nové oblečení. Velikosti opravdu neřešte, těhotenská móda je dnes pohodlná i vkusná, snažte se o co největší pohodlí pro vás i miminko.

Zdroj: Autor: Vasilyev Alexandr / Shutterstock

Chutě? No a co!

Příznaky těhotenství? Naprostá změna chuťových preferencí – na tom se shodne velké množství maminek. Máte chuť na okurku s džusem? Proti gustu žádný dišputát! Jediné, na co byste si měla nechat zajít chutě poté, co zjistíte, že je váš těhotenský test pozitivní, jsou cigarety, alkohol a drogy.

Náladička

Jak se pozná těhotenství?  Koktejl emocí, i na tom se shodují mnohé ženy. Chce se vám plakat u reklamy na kočárky? Nemůžete vidět fotku psa z útulku? Nestyďte se za žádné ze svých emocí, jedná se jen o hormonální změny, které ve vašem těle probíhají.

Rady do života

Jediné, na co byste si měla nechat zajít chutě poté, co zjistíte, že je váš těhotenský test pozitivní, jsou cigarety, alkohol a drogy.

Připravte se, že budete dostávat tolik rad do života, že je nebudete stačit ani počítat. Tchýně vám bude předkládat klučičí jména, kamarádka vám do detailu popíše své mimoděložní těhotenství, maminka vám hned při první zmínce o těhotenství pořídí těhotenské kalhoty, a všichni vám budou popisovat, jak proběhl jejich porod. Nenechte se ovlivnit jejich životy, vaše cesta je unikátní!

Trocha strachu

Cítit strach ze změny je lidské. Nebojte se požádat o pomoc v případě, že se necítíte fyzicky či psychicky v pořádku. Máme skvělou a funkční lékařskou péči, nebojte se ji využít.

Přejeme vám, ať je vašich 9 měsíců co nejpohodovějších!

zdroj: autorský text