Jak připravit ty nejlepší polévky jednoduše a rychle
Foto: YARUNIV Studio / shutterstock

Jak připravit ty nejlepší polévky jednoduše a rychle

Polévka je grunt. Tak to bylo, je i bude. Bez polévky jako by hlavní jídlo postrádalo smysl. Ať patříte mezi příznivce masa, nebo se spolehnete na zdravou zeleninovou polévku, či vývar z kostí, který našemu tělu dodá nezastupitelné látky, polévka by neměla chybět u žádného poledního menu. Nacházíte se v chladné zimě, nebo za okny panuje léto?


Krémové polévky

Krémové polévky jsou výbornou volbou pro reprezentativně vypadající pohoštění. I z obyčejných ingrediencí se s jejich správným rozmixováním stanou prestižní pokrmy hodné těch nejlepších restaurací.

Brokolicová

Nejste zrovna příznivcem této košťálové zeleniny? Doplňte ji do svého jídelníčku v podobě polévky. Příprava vám zabere 10 minut! Krátce povařte, nemilosrdně rozmixujte tyčovým mixérem, ochuťte solí, kmínem a pepřem, a zalejte kelímkem smetany. Podávejte s kousky opečeného chlebu.

Luxusní dýňová s kari

Dýně může být tou nejlepší přísadou, kterou jste kdy v polévce zaznamenali – dýni Hokkaidó zbavte slupky a jader, rozkrájejte na větší kusy, které povaříte – rozmixujte, přidejte kari koření, smetanu a sůl – a je hotovo! Chutná i zarytým masojedům!

Zeleninová

V podstatě z libovolné zeleniny lze pomocí mixéru a smetany připravit polévku par excellence! Hrášek, fazole, mrkev, květák, špenát – vyzkoušejte, co zachutná vám.

Nejoblíbenější polévky

Většina lidí má jasné zadání – ať je to rychlé, chutné a levné. Právě do této kategorie spadají nejoblíbenější polévky, které si z jednoduchých ingrediencí můžete vytvořit i vy.

Polévka z ovesných vloček

Značka – nestíhám a potřebuji lahodnou polévku do 5 minut. Povařte ovesné vločky s kmínem, solí, několika stroužky česneku a sušenou petrželkou – vklepněte vejce a zamíchejte. Hotovo!

Nejen na nový rok

Měli jste na oběd čočku a zbyla vám? Uložte si ji do lednice a následující den do ní přidejte kolečka kořenové zeleniny, majoránku, sušenou petržel a trochu česneku. Překvapí vás výtečnou chutí!

Drožďová

Rychlost a výborná chuť se snoubí i v případě, že orestujete cibuli s kostkou droždí, přidáte kořenovou zeleninu na kostičky, a necháte provařit s polévkovými bylinami. Výborné!

Vyberte si polévku pro každou příležitost! Která z těchto zeleninových polévek zachutná vám?

Přidejte si nás na domovskou stránku
Seznam.cz nebo Google Zprávy
Přidat na Seznam.cz Přidat na Google zprávy

Další články z rubriky Recepty a Vaření

3 tipy na slavnostní vaječné velikonoční snídaně

3 tipy na slavnostní vaječné velikonoční snídaně

K jaru neodmyslitelně patří vejce a v kombinaci s něčím zeleným jsou velmi příznivé pro naše zdraví. Přinášíme vám recepty na lahodné snídaně na slavnostní velikonoční stůl.

Dobroty bez výčitek: 5 tipů na zdravější slané mlsání

Dobroty bez výčitek: 5 tipů na zdravější slané mlsání

Vyzkoušejte zdravější alternativu klasických bramborových lupínků. Provoní váš dům a přiláká všechny členy rodiny, dokonce i ty, kteří se od svých obrazovek málokdy odlepí.

Úžasná francouzská delikatesa – MAKRONKY

Úžasná francouzská delikatesa – MAKRONKY

Většina z nás si je radši koupí v obchodě nebo ve vyhlášené cukrárně. Proč se tohoto dezertu bojíme a neupečeme ho doma? Vše musíme dodržovat přesně na gramy, postupujeme krok za krokem, ale za vyzkoušení tento recept určitě stojí!

S příchutí Itálie: Kde se vzala pizza a patří na ni ananas nebo ne?

S příchutí Itálie: Kde se vzala pizza a patří na ni ananas nebo ne?

Chcete mít postaráno o pořádně žhavou debatu? Zeptejte se kohokoli, zda na pizzu patří ananas. Pizza s ananasem rozděluje lidstvo na dva nesmiřitelné tábory. Znáte historii této italské pochoutky a víte, co skutečně na pravou italskou pizzu patří?

Připravte si pravou domácí horkou čokoládu

Připravte si pravou domácí horkou čokoládu

Horká čokoláda je důvod, proč velká většina z nás miluje chladné měsíce. Nebo naopak zimu nesnášíte, ale jen díky tak skvělým příležitostem, jako je dát si lahodnou horkou čokoládu, ji přežijete.


Další články z rubriky Recepty a Vaření