Která znamení zvěrokruhu dodržují vánoční zvyky? Možná se budete divit

Která znamení zvěrokruhu dodržují vánoční zvyky? Možná se budete divit
Dalo by se říct, že vánoční svátky rozdělují lidi na dvě poloviny. Na ty, kteří se nemohou dočkat zdobení, přípravy cukroví, balení dárků a podobných tradic a na ty, co si vánoční svátky a shon vůbec neužívají a při plnění tradic mnohdy až dokonce trpí. Níže najdete několik znamení zvěrokruhu, kteří vánoční svátky zbožňují a s radostí dodržují tradiční zvyky. Patříte mezi ně?       

Býk (21. 4. – 20. 5.)  

Jak si představujete ideální vánoční svátky? Především v klidu a v pohodě. Když se k tomu přidá pár tradic, kdy máte rádi především ty pasivní, jako je sledování pohádek, užívání si dobrého jídla a cukroví nebo rozbalování dárků, jste naprosto spokojení.

Máte rádi vánoční vůně a atmosféru si vychutnáváte plnými doušky. Jediné, co vám dokáže náladu pokazit, je to, když vás někdo nutí do činností, jaké zrovna nechcete dělat.

Rak (22. 6. – 23. 7.)  

Jako Rak si nedokážete vánoční svátky představit bez dostatečné pohostinnosti z vaší strany. Pro splnění tradic občas dokážete až přecenit své síly, takže připravíte neuvěřitelné množství cukroví a dalších dobrot, aby se u vás lidé cítili opravdu dobře a měli pocit štědrosti.

Jenže právě vyčerpání z nadměrného množství úkolů vám může pokazit vánoční atmosféru. Tak se nebojte říct si o pomoc a uvidíte, že si tak svátky ještě více užijete.         

Panna (24. 8. – 23. 9.)

Panny si libují ve vánočním dekorování domu. Jestli jste narozeni v tomto znamení, jistě to velmi dobře znáte. Rádi máte pocit, že je všechno dokonalé a že vánoční svátky zvládáte s naprostým přehledem. Dáváte si tak záležet na výzdobě, která vypadá jako z katalogu, ale i na cukroví a přípravě jídla, které musí nejenom skvěle chutnat, ale především i krásně vypadá.

Vánoční svátky si nejvíce užijete, když je všechno dokonalé a přesně podle vašich představ, což se však bohužel příliš často nedaří a dokáže vás zbytečně rozčarovat i úplná maličkost, která jiným nepřipadá nijak důležitá.

Váhy (24. 9. – 23. 10.)

Mezi znamení, která mají ráda vánoční tradice, patří jednoznačně Váhy. V ideálním případě ocení, když někdo dekorace a zařizování vyřeší za ně. Rádi se kocháte světýlky a nejrůznější dekorací, kdy zbožňujete hřejivé a hebké materiály pro dotvoření útulného pocitu.

S rodinou si rádi zazpíváte koledy a užijete si tu pravou a nefalšovanou atmosféru vánočních svátků. Stres si v tomto období ani tolik nepřipouštíte a prostě si dovolujete příjemný a klidný odpočinek se vším všudy.       

vánoční zvyky
Zdroj: Yuganov Konstantin / Shutterstock | vánoční zvyky

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)   

Jako člověk ve znamení Kozoroha máte obecně rádi vánoční svátky. Pro splnění ideální představy však musí odpovídat tomu, co sami konkrétně chcete a co máte rádi. To znamená bramborový salát podle vašeho oblíbeného receptu, pohádky, které máte rádi, nebo výzdobu, která se vám líbí.

Zbožňujete hlavně takové věci, které pro vás doslova voní nostalgií. Například ozdobičky, které vám připomenou stromeček u babičky, když jste byli malí. Jen si dejte pozor, ať ostatním svou představu vánočních svátků příliš nevnucujete.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Občas zasněná povaha Ryb během vánočních svátků dostává to pravé v podobě pohádek a krásných tradic. Milujete sledování hlavně ověřených klasik a s rodinou se rádi pustíte do plnění některých oblíbených vánočních úkolů, jako je například krájení jablka nebo lití olova.

Na vánočních svátcích oceňujete především únik do jakési pohádkové říše s nádechem tajemného kouzla. Ideální trávení svátků je pro vás takové, kdy se nikdo nehádá a všichni jsou spolu v klidné harmonii i během maratonu rodinných návštěv a sešlostí.

Zdroj článku: