Povolání podle znamení zvěrokruhu. Jaká by byla vaše ideální profese

Povolání podle znamení zvěrokruhu. Jaká by byla vaše ideální profese
Toužíte po změně profese nebo stále nevíte jaká práce by pro vás byla ta pravá? Třeba vám při rozhodování pomůže vaše znamení horoskopu. Každý máme jiné přednosti a vlohy a právě naše znamení v nich může hrát velkou roli. Podívejte se, jaká práce by byla ideální pro vás.

Samozřejmě se nedá stoprocentně určit jedna vhodná profese právě pro jednoho člověka. I tak nám ale znamení zvěrokruhu mohou pomoci najít ten správný směr a podle toho vybrat vaši práci snů. Každé znamení má své slabé a silné stránky, talenty a předpoklady k odlišným věcem.

Snadno se dá poté zjistit komu spíše vyhovuje role podřízeného nebo vedoucího a kdo radši pracuje v týmu nebo sám. Podívejte se tedy, jak na tom jsou jednotlivá znamení:

Beran

Berani jsou aktivní a energičtí a mají odvahu, sílu, bojovnost a rozhodnost. Rádi zkouší nové věci, a proto by se měli vyhnout rutinním pracím zaměřeným na detaily. Potřebují se ve své profesi cítit nezávislí a mít prostor pro vlastní rozhodování a vyjadřování. Berani také zbožňují adrenalin, takže se uplatní jako policisté, vojáci, sportovci, trenéři, piloti, kaskadéři či hasiči. Mezi civilnějšími profesemi najdou uplatnění především v oblasti finančních a obchodních služeb nebo v umělecké sféře.

Býk

Býci jsou narozdíl od Beranů stálí, odpovědní, trpěliví a vytrvalí. Umí si zachovat chladnou hlavu a nejsou soutěživí. Mají kreativní nadání, cit pro krásu, ale i blízký vztah k penězům a majetku. Vyhovuje jim například práce architekta, manažera, účetního, kadeřníka, designera, zahradníka, starožitníka, klenotníka nebo archeologa, kde využijí svou kreativitu i vytrvalost. Ve finanční oblasti se hodí na práci bankéře, investora, daňového poradce nebo ekonoma. Uplatní se ale i v podnikání. Jsou skvělými majiteli restaurací či hotelů.

Býci by se měli vyhnout práci, kde se musí rychle rozhodovat a reagovat a kde jim hrozí nějaké riziko.

Blíženci

Blíženci jsou velmi proměnliví a komunikativní. Hodí se pro ně rozmanité povolání, kde zasytí svou zvědavost a touhu po poznání. Vyhovuje jim práce, kde se mohou často stýkat s lidmi. Měli by se vyhýbat rutinním, opakujícím se pracím, které je dokáží dohnat k šílenství. Zaměřují se především na kreativní profese, vyhovovat jim bude například práce novináře, lektora, textaře, tlumočníka, komentátora, učitele, překladatele, průvodce nebo i tanečníka či knihkupce. 

Rak

Raci jsou citliví, vnímaví a empatičtí. Mají rádi kontakt s lidmi a hodí se pro práci, kde mohou o někoho pečovat. Žádaní budou například jako učitelé, chůvy, ošetřovatelé, zdravotní sestry, lékaři nebo hospodyně. Mají ale také velkou představivost a předvídavost a potřebují využívat svou kreativitu. Proto jsou z nich i skvělí bytoví designéři, obchodníci s uměním či politici. Vyhýbat by se měli méně kreativním pracím bez kontaktu s lidmi.

Lev

Lvi jsou rození vůdci. Jsou sebevědomí, vřelí a mají přirozený šarm. Potřebují vládnout a rozkazovat a nehledají kompromisy. Své podřízené ale dokáží skvěle motivovat, a proto jsou jako nadřízení velmi úspěšní. Hodí se pro ně práce politika, herce, manažera, učitele, ředitele, vojáka, reklamního agenta, režiséra či obchodníka. 

Nehodí se pro ně naopak práce, kde by neměli možnost být středem pozornosti. 

Panna

Panny jsou přesné, zodpovědné, manuálně zručné a komunikativní. Jsou to perfekcionisté se smyslem pro detail. Neradi pracují s méně výkonnými a pracovitými lidmi. Nebude jim vyhovovat ani práce, kde musí riskovat a rychle se rozhodovat. Díky jejich přesnosti a komunikativnosti snadno najdou uplatnění jako hodináři, úředníci, starožitníci, daňoví poradci, učitelé, poradci, asistenti, řemeslníci, lékárníci, kadeřníci nebo kosmetičky.

Váhy

Váhy jsou spravedlivé, čestné a poctivé. Upřednostňují klid a harmonii a při problémech neváhají. Mají smysl pro estetiku a vědí, co je správné. Rády se pohybují v oblasti módy, bydlení, šperkařství, ale i zdravotnictví a politiky. Hodí se i na práci soudce, obchodníka, právníka nebo diplomata.

Nevyhovuje jim profese, kde nevyužijí své svobodné myšlení a která postrádá kreativitu a zahrnuje plnění běžných úkolů.

Štír

Štíři berou svou práci velmi vážně a je pro ně důležité jít do hloubky. Mají rádi zaměstnání, která v sobě zahrnují záhady života a smrti. Umí navracet zdraví, vůli a naději a orientovat se v krizových situacích. Práce psychologa, vědce, historika, policisty, patologa, kriminalisty, politika, vojáka, či léčitele, je bude naplňovat a dělat šťastnými. Vyhnout by se měli práci v povrchním a materialistickém prostředí.

Střelec

Střelci potřebují svou volnost. Budou se trápit při vykonávání dlouhé úřednické práce. Mají rádi kontakt lidmi a volné pole působení. Vhodná pro ně je práce průvodce, kuchaře, pilota, překladatele, diplomata, fotografa, veterináře nebo advokáta.

Kozoroh

Kozorohové jsou ukáznění, vytrvalí, ambiciózní a cílevědomí. Mají rádi řád a pořádek a disponují logickým myšlením. Kozorohové se uplatní i na vyšších místech, kde využijí svou odpovědnost. Vyhovuje jim práce ve velkém podniku i ve státní správě. Hodí se na profesi bankéře, ekonoma, politika, státníka, chirurga, archiváře, stavitele, vojáka či řemeslníka. 

Měli by se vyhnout finančně riskantním zaměstnáním, ve kterých by neměli prostor pro rozvoj a budování kariéry.

Vodnář

Vodnáři jsou originální, vytrvalí a vynalézaví. Ve své práci jsou zábavní a nápadití. Potřebují za ní ale mít hlubší smysl. Vodnáři jsou dobrými humanitárními pracovníky, sociology, astronomy, vědci, podnikateli, cestovateli, číšníky, léčiteli či učiteli.

Nevhodná pro ně je práce, která nevyžaduje nezávislé myšlení a odsuzuje rozdílné názory.

Ryby

Ryby jsou klidné, chápavé a duchovně zaměřené. Jsou obdařeny kreativním talentem a za svou prací vždy hledají smysl. Hodí se pro práci zdravotní sestry, sociálního pracovníka, učitele, psychologa, lékaře, ale i básníka, barmana, fotografa, hudebníka, herce nebo modelky.

Vyhýbat by se měli naopak profesím, které jsou příliš materialisticky zaměřené a vyžadují plné fyzické nebo psychické nasazení.