4 znamení, která ze vztahu raději utečou, když začíná přituhovat. Také se závazku raději vyhnete?

4 znamení, která ze vztahu raději utečou, když začíná přituhovat. Také se závazku raději vyhnete?
V každém vztahu musí někdy nastat těžší období. Důležité ale je, aby ho pár dokázal společně překonat. Některá znamení se o to však ani nesnaží a raději utečou, a vyhnou se tak konfliktům. Tato 4 znamení mezi ně patří, a nejsou tedy tak vytrvalá a odhodlaná za svůj vztah bojovat.

Beran

Impulzivní Berani se pyšní svou energií a nezávislostí, a tak není žádným překvapením, že vztah rychle opustí, když nesplňuje jejich představy. Jsou netrpěliví a nesnáší rutiny, takže když mají ve vztahu problémy nebo to už není tak zábavné a vzrušující jako na začátku, Berani se po pobavení začnou ohlížet jinde.

Většinou se tedy ani nesnaží si s partnerem promluvit a najít jádro problému. Kdyby to totiž udělali, mohli řadu svých nepovedených vztahů zachránit. Funkční vztah je ale postaven na komunikaci a spolupráci, takže když tato část nefunguje, je jasné, že vztah stojí na křehkých základech a brzy se rozpadne.

Snadno se nechají rozptýlit. Kvůli své dobrodružné a odvážné povaze v životě potřebují časté změny a nové podněty. Právě proto ve vztazích moc dlouho nevydrží a ani se o ně nesnaží bojovat. Když nastanou první problémy, Berani si uvědomí, že už je vztah vlastně dávno přestal bavit.

Jejich sebevědomí a upřímnost je v tom jen podporuje a ze vztahu utečou snad ještě rychleji, než se zamilují. Mají rádi adrenalin, který je se začínající láskou spojený, ale když tento pocit časem opadne, zmizí svému partnerovi z očí i oni.

Přestože je to z velké části v jejich povaze a je v pořádku, že si jdou za tím, co chtějí, neznamená to, že by s touto vlastností nic nemohli dělat. Právě naopak, mohou se ze své minulosti poučit a místo toho, aby se ke svému partnerovi otáčeli zády, se mu mohou pokusit o trochu přiblížit a naplánovat společně něco zábavného, co je opět stmelí.

Střelec

Střelci jsou od přírody dobrodruzi toužící po volnosti a nezávislosti, ne závazcích, které se vztahy přichází. Nic jim nemůže stát v cestě za jejich cíli a sny, takže pokud jim jejich vztah jen trochu překáží, raději se ho vzdají a budou se věnovat jen sobě a svým zájmům.

Střelci se neradi hádají, a přestože jsou to romantici se skvělým smyslem pro humor a schopností flirtovat, pokud se nedá nic dělat, za svůj vztah zbytečně nebojují. Na prvním místě je pro ně tedy vždy jejich štěstí, což je důležité, i když se to občas může projevovat trochu sobecky.

Závazky navíc nemají zrovna v oblibě. Jejich duše dobrodruha je totiž neustále táhne do různých koutů světa, a pokud by své objevování museli kvůli vztahu omezit, rozhodnutí je pro ně poměrně jasné.

Na druhou stranu ale vztah mohou někdy zachránit i svou kreativitou a přijít na to, jak problémy zmírnit. Pokud jim to tedy vysloveně nezasahuje do jejich plánů, rádi se budou snažit nepříjemnou situaci vyřešit a vrátit zpět do normálu.

Vodnář

Vodnáři jsou samotáři a často tráví čas ve svém vlastním světě. Konflikty nesou špatně, a když se tedy jejich vztah zkomplikuje, možnost útěku poměrně vážně zvažují. Navíc je pro ně těžké vyjadřovat své emoce, a tak berou opuštění vztahu jako lepší možnost než složité řešení problému a rozebírání pocitů.

Od lidí se snadno odloučí, protože jim nevadí trávit čas o samotě. Umí se spolehnout jen sami na sebe a přítomnost někoho dalšího tedy nutně nevyžadují. Může se zdát, že jednají chladně, ale oni se jen více obrací na logiku než své city. Mají ale dobrou intuici, takže pokud cítí, že by vztah měli opustit, přesvědčí o tom i svou logickou stránku a najdou si racionální vysvětlení pro svůj nenadálý pocit.

Když je tedy vztah mate nebo je na ně moc náročný, nebudou se v něm moc dlouho zdržovat. Pokud si svého partnera ale stále váží a chovají k němu aspoň špetku úcty, tak si s ním před svým odchodem promluví a vysvětlí mu své rozhodnutí.

Ryby

Ryby jsou velkými romantiky, kteří zbožňují randění a pohádkové začátky vztahů. Když ale musí po chvíli začít čelit realitě a pracovat na tom, aby vztah fungoval, snadno se ve svých pocitech ztratí a začnou se cítit beznadějně.

Ryby jsou snílci a v hlavě si malují své naivní představy o budoucnosti, takže ve vážných konverzacích nebo hádkách zrovna nevynikají. Navíc jsou extrémně citliví a nefunkční vztah jim může zlomit srdce a úplně je vykolejit z jejich normálního života.

Pokud si ale začátek vztahu opravdu užívaly a připadá jim, že s partnerem mají silné pouto, mohou se snažit ho ještě chvíli udržet, i když mají nějaké neshody. A určitě se jim to může povést, jen musí být ochotné to zkusit. Rozhodně tedy není na škodu se skutečně zamyslet nad tím, jak vážně vztah berou a jestli by jim opravdu nestál za námahu.