Tito neobvyklí modelové a modelky ukazují, že být odlišný se vyplatí

Tito neobvyklí modelové a modelky ukazují, že být odlišný se vyplatí
Když se řekne modeling, nejspíš se vám vybaví představa krásky nebo krasavce s dokonalým tělem i obličejem, prostě ideál krásy. Někteří modelové se však tomuto stereotypu naprosto vymykají a svou výjimečností přitahují stále nové fanoušky.

Těchto 5 modelek a modelů se rozhodlo využít svých odlišností a zkusit to ve světě modelingu trochu jinak. A to se jim povedlo naprosto skvěle.

Sara Geurts

Této modelce je 29 let, vypadá ale daleko starší. Je to kvůli Ehlersovu-Danlosovu syndromu, který způsobuje nižší tvorbu kolagenu, který je potřeba k pružnosti kůže. Proto její kůže vypadá tak vrásčitě. Na fotkách ale přesto vypadá naprosto skvěle a hlavně sebevědomě.

Ne vždy tomu ale bylo tak. Ve škole se za sebe Sara styděla a snažila se svou odlišnost, co nejlépe schovat. V roce 2015 v sobě však nakonec našla odvahu a sílu a odhalila se celému světu. Dobře, že tak udělala, protože tím dodala odvahu a sebevědomí i ostatním ženám, které se často porovnávají s nedosažitelnými ideály krásy.

Melanie Gaydos

Tato modelka na seznam určitě patří. V pouhých 30 letech už má za sebou okolo 30 operací. Je totiž částečně slepá a trpí ektodermální dysplazií, což pro ni znamená horší růst vlasů, nehtů, zubů, chrupavek i kostí. Zažila si tedy své, to ji ale nezabránilo vyzkoušet to i v modelingu. Věnuje se mimo jiné i herectví a objevila se např. ve videoklipu kapely Rammstein a fotilo ji mnoho známých fotografů. Díky jejímu vzhledu se stala velkou inspirací pro ostatní, ale i sama pro sebe. Stala se totiž sebevědomější, silnější, a hlavně šťastnější osobou.

Winnie Harlow

Kanadská modelka Winnie Harlow je nejspíš nejznámější z této pětice modelů. Ve 4 letech jí diagnostikovali nemoc vitiligo, jejíž hlavním znakem je depigmentace kůže. Proto má Winnie bíle skvrny všude po těle. V dětství byla kvůli své odlišnosti šikanovaná, nyní je však důkazem toho, že dokonalost už dávno není v módě. Proslavila se především díky reality show Amerika hledá topmodelku. Poté už se její kariéra rozjela naplno. Objevila se v několika kampaních, na obálkách prestižních časopisů a stala se ambasadorkou značky Desigual.

Rain Dove

Rain Dove se od všech ostatních modelek liší tím, že je fotografována dvěma způsoby – jako žena i jako muž. Od přírody má totiž spíše chlapecký vzhled, což je pro ni v její kariéře velkou výhodou. Když byla mladší myslela si o sobě, že je ošklivá a setkala se i s velkým počtem urážek. Dokázala se s tím však poprat a nyní je, jak uznávanou modelkou, tak modelem. Oboje jí ale sluší.

Shaun Ross

29letý model je známý jako první afroamerický albín, který se objevil v modelingu. Podobně jako tito ostatní modelové se v dětství setkal s mnoha narážkami na jeho vzhled a rozhodně nečekal, že se stane modelem. V 16 letech ho však objevili v tanečním videu na YouTube a celý jeho svět se změnil. Nyní se věnuje kromě modelingu i tanci a herectví. Objevil se v kampaních proti šikaně a v mnoha známých časopisech. Zazářil také na přehlídkách Givenchy a Alexander McQueen.

Podívejte se na tyto jedinečné modely i v naší fotogalerii!