Najděte ideální rostlinu pro každý kout domova: Průvodce nejlepšími pokojovými rostlinami, které si zamilujete

Najděte ideální rostlinu pro každý kout domova: Průvodce nejlepšími pokojovými rostlinami, které si zamilujete
Pokojové rostliny mají tu neochvějnou schopnost oživit náš domov a dodat mu úplně jinou energii. Bez ohledu na to, v jak velkém domě či bytě bydlíte, v každém prostoru se najde alespoň malý kout, kterému můžete dodat barev prostřednictvím pokojových rostlin. Znáte ty nejoblíbenější z nich?

Pokojové rostliny jsou užitečnými společníky

I když máte možná pocit, že ve vašem domě či bytě už je tolik věcí, že už se sem další nevejdou, rádi vás vyvedeme z omylu. Pokojová rostlina není další z věcí, které vám budou doma zavazet. Je to společník, díky kterému můžete mít i mnohem lepší náladu. Spousta studií už nyní prokázala, jak moc má zeleň a péče o rostliny vliv na naše duševní zdraví. A tak hurá do výběru, i vy můžete lehce objevit pokojovku, která je vhodná právě pro vás.

Hadí rostlina nebo také tchýnin jazyk

Tahle pokojovka přežije takřka veškerou péči. Pokud s pěstováním rostlin u vás doma začínáte, tak tchýnin jazyk jednoduše musíte mít. Odpustí vám i to, pokud na něj zapomenete se zálivkou. Bude skvělou ozdobou pro vaši ložnici, kde splní nejenom svoji estetickou funkci, ale během spánku bude vytvářet tolik potřebný kyslík.

Lilie míru

Díky bohatému a sytě zelenému olistění a jemným bílým květům dodá tahle pokojová rostlina vašemu domovu harmonii. Preferuje stinná místa. To z ní děla skvělého kandidáta pro možnost rozzářit prázdné kouty vaší domácnosti.

Zamiokulkas

Opět jedna z pokojových rostlin, která je zvláště vhodná pro ty, kdo právě nevynikají ve starostlivé péči o pokojové rostliny. Do svých silných, tmavě zelených listů dokáže ukládat velké množství vody a nebude jí vadit, pokud na ni sem tam zapomenete.

Chamaedorea pochází původně z Mexika
Chamaedorea pochází původně z Mexika | Zdroj: Allchonok / Depositphotos

Chamaedorea sličná

Tahle rostlinka, pocházející z Mexika, je opravdu féšák a bude slušet každému interiíru. Pyšní se elegantními, klenutými palmovými listy a také svoji odolností. Ať ji postavíte kamkoli, buďte si jistí, že se jí bude dobře dařit.

Fíkovník

Původem pochází ze západní Afriky a díky tomu dodá vašemu interiéru nádech tropů. Jeho robustní listy nadchnou každého návštěvníka vašeho domu. Mezi pokojovými rostlinami jej můžeme považovat za drsňáka, který si poradí i s nepříliš ideálními podmínkami.

Filodendron

Mezi pokojovými rostlinami je velkým oblíbencem, a to především díky jeho srdčitým listům, vytvářejícím bohatý vzhled této rostliny. Za pravidelnou zálivku a dostatečné světlo se vám odmění tím, že bude skvostem vašeho interiéru.

Ďáblův břečťan

Je neuniverzálnější z našich pokojových rostlin, nenáročný na péči a jeho listy ve tvaru srdce mohou být krásnou ozdobou, pokud ho zavěsíte do jakéhokoli koutu vaší domácnosti. Kromě toho, že zaujme svojí zelenou barvou je také perfektním pomocníkem při čištění prostoru od nevítaných škodlivin.

Zdroje článku: