Některým znamením hrozí v únoru velké vyčerpání a měly by na sebe dávat pozor

Některým znamením hrozí v únoru velké vyčerpání a měly by na sebe dávat pozor
Občas toho na sebe nakládáme mnoho. Práce, děti, rodina, domácnost, osobní život... A času máme poměrně málo. Pokud se snažíme vše stihnout, může nám hrozit vyčerpání. 

Občas si myslíme, že máme nějaké nadlidské schopnosti, které nám pomohou zvládnou vše, co je podle nás potřeba udělat. Tak to bohužel ale není a my své tělo trápíme, jelikož jede na rezervu. A za takové trápení se nám většinou odmění vyčerpáním a nemocí. Která znamení to budou v únoru přehánět a mají si dát pozor na přepracování a raději zvolnit tempo? 

Býk (21. 4. 21. 5.) 

Jste velmi cílevědomí a pro svůj cíl jste ochotní udělat více než maximum. Když se pro něco rozhodnete, jdete si za tím velmi tvrdě. Zapomínáte ale na to, že váš organismus má své limity a není schopný takové tempo zvládnout. Přetěžovat se budete především v zaměstnání

Pokud chcete předejít vážným komplikacím, naslouchejte více svému tělu a poslouchejte, co vám chce říct. Začne vám svou nespokojenost postupně naznačovat drobnými příznaky, jako jsou nachlazení, zhoršená pozornost nebo časté bolesti hlavy. Pokud neuposlechnete, může přitvrdit, a vy si tak vysloužíte i závažnější onemocnění a zdravotní komplikace. 

Rak (22. 6. 22. 7.) 

Jste stále ještě naladěni na vánoční sváteční atmosféru plnou oslav a večírků a v únoru budete mít chuť v těchto aktivitách pokračovat. Budete vyhledávat bujaré večírky, návštěvy barů a restaurací a vyhýbat se nebudete rozhodně ani alkoholu. To by se vám ale mohlo velmi nepříjemně vymstít. Trpět budou především ledviny a játra a jejich léčba může být náročná a zdlouhavá. 

Vyhněte se proto raději přehnané konzumaci alkoholu a nedostatku spánku. Začaďte do své denní rutiny pravidelný spánek, kvalitní stravu a odpočiňte si od alkoholu. Vaše tělo vám bude vděčné a vy se budete cítit mnohem lépe. 

Raci jedou stále na vlně oslav, zdroj: G-Stock Studio/ Shutterstock

Panna (23. 8. – 22. 9.) 

V práci se snažíte fungovat naplno a nejinak tomu bude v únoru. Stejně pracovití jste také doma a snažíte se nezanedbávat také svou domácnost, rodinu a kamarády. Do toho se budete snažit zapracovat i na své postavě. Naložíte si toho ale příliš a vašemu tělu se to nebude líbit. Je potřeba zvolnit.

Napište si seznam všeho, co je podle vás potřeba udělat. Potom si dobře promyslete, co je doopravdy důležité splnit a co naopak můžete odložit nebo delegovat na někoho jiného. Díky tomu získáte více času pro sebe a odpočinek a vyhnete se zdravotním komplikacím a velkému fyzickému i psychickému vyčerpání. 

Střelec (23. 11. 21. 12.) 

V únoru vás může pořádně potrápit váš zdravotní stav. Velké problémy můžete mít s pohybovým aparátem a také s trávící soustavou. Nepodceňujte tuto situaci a navštivte včas lékaře. Nejlepším rozhodnutím bude věnovat dostatek času také prevenci. Pokud budete před zdravotními problémy zavírat oči, bude jejich léčba náročná, dlouhá a komplikovaná. 

Vše se dá ale ještě zachránit. Poraďte se s odborníkem a poslouchejte jeho rady. Díky důslednosti, prevenci, odpočinku a správnému stravování bude vše brzo v pořádku a vy se budete cítit zase skvěle. 

Ryby (21. 2. 20. 3.)

Tento měsíc vás potrápí především psychika. Budete stát před velkým rozhodováním, které pro vás nebude vůbec jednoduché. V duchu rozhodování se ponese celý měsíc. Rozhodovat se budete nejen v pracovní oblasti, ale také v oblasti lásky a vztahů. Cítíte, že rozhodnutí, která jste udělali v minulosti, nejsou správná a v únoru budete řešit jak tuto situaci napravit a zda její náprava za tu námahu vůbec stojí. 

Tato dilemata pro vás budou velmi psychicky náročná a vy se budete cítit vyčerpaně. To se může projevit také na vašem zdraví, které může potrápit především vaše srdce a krevní tlak. Nepropadejte panice a čeště situace v klidu a s rozvahou. Nebojte se dát si čas a požádat druhé lidi o pomoc. Dostatek času věnujte také odpočinku. 

Zdroj článku:
  • Autorský text