Dopady stresu pro jednotlivá znamení zvěrokruhu

Dopady stresu pro jednotlivá znamení zvěrokruhu
Dopad stresu je u každého jedince odlišný. Vzhledem k tomu, že každý jsme jedinečnou bytostí, vliv stresu a to, jak na něj reagujeme, se může lišit. Podívejte se, jak prožíváte stres vy v závislosti na vašem znamení.

Beran (21. března – 19. dubna)

Jste známí svou netrpělivostí a stresujete se tím, že okamžitě nedostanete to, co chcete, což vás vede k nervozitě, škubání a kousání nehtů spolu s bezesnými noci. 

Býk (20. dubna – 20. května)

Během stresu skončíte nejen s vysokým krevním tlakem, ale také s nadměrnou zálibou v jídle, pití nebo spánku. Také byste se měli snažit odpustit těm, kteří vám ublížili, protože držení zášti vás bude jen trápit.

Blíženci (21. května – 21. června)

Budou na vás viditelné následky jako přibírání na váze a opakující se kožní poruchy. Potřebujete se znovu spojit se svou rodinou a přáteli, třeba telefonicky, a vybít své emoce.

Rak (22. června – 22. července)

Potřebujete bezpečí a máte tendenci nechat své emoce uvnitř zdí, které si kolem sebe stavíte, což způsobuje masivní, špinavou kouli stresu. Když se cítíte ohromeni, zalezete do svého domova a izolujete se. Toto obrovské množství stresu ve vás způsobuje nervová zhroucení, noční můry a poruchy spánku

Lev (23. července – 22. srpna)

Občas vám chybí schopnost jít s proudem a přijmout fakt, že nemůžete ovládat každého. Abyste se zbavili stresu, musíte se naučit žít přítomným okamžikem a vážit si svého života takového, jaký je, místo toho, abyste se snažili kontrolovat každý jeho malý aspekt. 

Panna (23. srpna – 22. září)

Stres ovlivňuje vaše fyzické zdraví. Snažíte se zakrýt zhoršující se duševní zdraví. Přetěžujete se prací a končíte vyhořením. Měli byste přestat být k sobě tak kritičtí a raději dělat něco, co nezahrnuje být perfekcionistou, jako je malování nebo zahradničení, což vám pomůže zbavit se úzkosti a frustrace.

Váhy (23. září – 23. října)

Když jste přemoženi životem, předstíráte, že je všechno skvělé. Nakonec je stres z předstírání příliš velký a vy se zhroutíte. Budete pociťovat dopady stresu v zádech, krku a ztrátu paměti. Měli byste říct svůj názor v době, kdy se cítíte být někým týráni, místo toho, abyste se tím později stresovali. 

Štír (24. října – 21. listopadu)

Jste experti na skrývání svých skutečných emocí za tlustou zdí. To ztěžuje lidem ve vašem okolí skutečně pochopit, jak jste citliví. Z tohoto nedorozumění je pro lidi snadné s vámi překračovat hranice, což vás opravdu stresuje. Máte také pocit, že je narušováno vaše soukromí, což vám způsobuje ještě větší stres. A protože jste od přírody žárliví, pokud vás někdo podvede nebo zradí vaše sebevědomí, zvýší se vaše hladina stresu. Narážíte na nestálé přátele a blízké a můžete se stát nemilosrdnými. Jako Štír vždy vyžadujete upřímnost a jistotu. Tento stres může vést ke střevním potížím. 

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Stres se na vás projevuje fyzicky v podobě hubnutí a také vypadávání vlasů. Abyste s ním mohli bojovat, potřebujete si udělat čas pro sebe a jít ven poznávat nová místa nebo třeba jen tak na procházku. 

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Stres vás vede k vyhoření a izolaci. V důsledku toho utrpíte poškození celého těla – nespíte ani nikomu nepíšete, vaše schopnost soustředit se jakoby neexistuje. Je nutné, abyste se zastavili a znovu se spojili, protože nesmírný tlak může také ovlivnit vaše srdce. 

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Když máte pocit zhroucení, uzavřete se. To vede k bolestem na hrudi, závratím a záchvatům paniky. Abyste se vyrovnali s tímto stresem, potřebujete zpomalit a zastavit se ve spěchu, abyste dosáhli všech svých cílů dříve, než přijde čas. 

Ryby (19. února–20. března)

Při stresu se chcete schoulit do klubíčka a nikdy neopustit postel, neberete telefon ani nereagujete na SMS zprávy. Máte tendenci být nepořádní a neudržovaní a občas potřebujete intenzivní terapii, která vám uklidí život. Potřebujete si věřit a najít si chvíli, kdy můžete být sami, abyste skutečně pochopili a zpracovali své emoce.

 

Zdroje: