10 zajímavostí o Pannách, o kterých vědí jen ony samy

10 zajímavostí o Pannách, o kterých vědí jen ony samy
Panny jsou známé především jako puntičkářští perfekcionisté, kteří jsou posedlí organizací a úklidem. To ale samozřejmě nemusí být vždy pravda a není to všechno, co se za tímto klidným zemským znamením skrývá. Co o nich tedy ještě nevíte? A sedí to na vaše známé?

1) Jsou zvědavé

Panny jsou inteligentní a jejich mysl je analyticky orientovaná. Všechno tedy detailně zkoumají a zajímají je informace z mnoha oborů. Celý svůj život tedy hledají pravdu a snaží se učit novým věcem.

2) Nejsou perfektní

Přestože jsou Panny velkými perfekcionisty a nespokojí se s průměrem, vědí, že nejsou perfektní. Pořád ale nemohou pochopit, že naprosté dokonalosti dosáhnout nelze. A tak je jejich obrovská snaživost i jejich velkou nevýhodou. Zbytečně se totiž stresují z toho, že všechno, co dělají, není perfektní. Měly by na sebe tedy být trochu mírnější a být hrdé na to, co dokázaly.

3) Hodně věcí si nechávají pro sebe

Panny jsou spíše introverti a jejich rezervovaná povaha jim brání v tom, aby lidem, které tak dobře neznají, říkaly něco o svém životě. Někdy je pro ně ale náročné se úplně otevřít i svým přátelům. 

4) Mají rády umění

Kromě organizace, mají Panny v oblibě také umění, což pro někoho může být velkým překvapením. Rády cokoli vytváří a umí být kreativní i v každodenním životě.

5) Jsou nezávislé

Toto znamení je typické svou velkou pracovitostí. Chovají se velmi profesionálně a umí se o sebe postarat, což ale znamená také to, že jsou vůči ostatním poměrně odtažité.

6) Neztrácí čas

Panny mají jasně daný plán dne, ve kterém ani nemají čas na nudu a ztrátu času. V práci se umí dobře soustředit a neplýtvají svým drahocenným časem zbytečným tlacháním jako někteří jejich kolegové. Jsou zaměřené na detaily, takže si všimnou každé chyby. Navíc jsou trpělivé a umí v práci vytrvat, což z nich dělá i dobré šéfy.

7) Nemají rády konflikty

Jako zemské znamení jsou Panny klidné a raději se v konfliktech drží zpátky. Hádky zpravidla nezačínají a když se do nějaké dostanou, raději se z ní nějak vykroutí nebo utečou.

8) Umí šetřit a hospodařit s penězi

S financemi to Panny především díky své organizaci a spořádanosti opravdu umí. Jsou zodpovědné v podstatě v každém ohledu, a tak šetření není žádnou výjimkou. Dávají si pozor, aby příliš neutrácely, a i když si nevydělávají moc, umí se uskromnit nebo si výdaje rozumně rozložit. Jejich organizační schopnosti mohou tedy být velkou výhodou, a to nejen při plánování výletů nebo uklízení. 

9) Zaměřují se na zbytečnosti

Panny patří mezi ty lidi, kteří všechno berou až moc vážně. Je pro ně těžké něco jen tak nechat být. Navíc jsou velmi všímavé, takže mohou řešit i bezvýznamné maličkosti, které nemají žádnou váhu. Někdy zkrátka postrádají schopnost myslet obecně a ztěžují tím život všem okolo.

10) Mají předsudky a trvá jim déle někoho poznat

Panny všechny soudí. Neberte si to osobně, dělají to totiž i samy sobě. Mají vysoká očekávání, jak na sebe, tak na druhé. Ta se většinou absolutně nedají splnit, a tak se jim prostě nezavděčíte. Alespoň ne ze začátku, než vás více poznají a zbaví se svých nesmyslných předsudků. Se svými blízkými už to tak nemají a když druhé blíže poznají, umí jim být věrnými přáteli, kteří by je nikdy nezradili.

Zdroje článku: