Jaká znamení mívají obvykle hluboko do kapsy?

Jaká znamení mívají obvykle hluboko do kapsy?
Peníze hýbou světem. Bez ohledu na to, do jakých poměrů jste se narodili a jak vás rodiče vychovali, vaše znamení má na váš vztah k penězům obrovský vliv.

Ne každý umí skvěle hospodařit s penězi. Zatímco někteří lidé nemají problém přeposílat peníze na své spořicí a investiční účty, jiní je utratí za nové boty hned, jak jim přijdou na účet. Do hry samozřejmě vstupují určité faktory, jako je výchova a disciplína. Ale je tu jedna věc, kterou jste možná nevzali v úvahu: vaše znamení zvěrokruhu. Nejlépe jsou na tom (co se hospodaření s penězi týče) Kozorozi, Vodnáři a Panny. Pojďme se teď podívat, kdo je na tom nejhůře a proč.

 Vliv na hospodaření s penězi má i např. disciplína. Zdroj: Gustavo Frazao/ Shutterstock

Blíženci (22. května – 21. června)

Blíženci mají vždycky několik úkolů a udržet si přehled o svých vášních, projektech a koníčcích může být obtížné. Bohužel se tato touha ponořit se do všeho může podepsat na vaší peněžence. Máte sklon rozhazovat peníze za různé aplikace, hry a hypotetické nápady. Rozhodnete-li se malovat, nakoupíte veškeré potřebné vybavení a potřeby, a nakonec vaše vášeň pro malování skončí počmáraným ubrouskem v restauraci (zato mnohem lehčí peněženkou).

Blíženci, zkuste si vše lépe promyslet a neutrácet horentní sumy za věci, které nakonec nevyužijete. Buďte také opatrní s investováním a kryptoměnami. Peníze vám snadno proklouznou mezi prsty, protože nejste schopni cokoli hromadit, ani majetek, ani peníze.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Střelec je známý svou impulzivitou a nezávislostí. Bohužel to ne vždy vede k finanční hojnosti. Střelci, vaším problémem je to, že rádi sbíráte pocity, zážitky a vzpomínky, a proto utrácíte někdy až nesmyslné částky za cestování, letenky a ubytování. Jedete mnohdy až na doraz svých finančních možností a nepřemýšlíte nad zadními vrátky.

Zkuste se soustředit na cenově dostupnější a nízkorozpočtové varianty, dovede vás to k více zážitkům a větší finanční svobodě. Bylo by také skvělé, kdyby se vám podařilo uspořit alespoň malinkou rezervu, která by vám vytrhla pomyslný trn z paty, když se na některé z vašich dobrodružných cest přihodí něco nečekaného.

Ryby (21. února – 20. března)

Na konci seznamu a na pomyslné první (nebo poslední) příčce jsou Ryby. Emocionální a náladové Ryby jsou totiž tím naprosto nejhorším znamením zvěrokruhu, co se týče peněz. Ryby, vy sice máte tendenci o vydělávání peněz snít, ale s jejich vyděláváním a udržením už je to o poznání horší. Vaše umělecké nadání by sice mělo vytvářet cestu k zisku, ale máte tendenci svou hodnotu podceňovat. To je důvodem, proč jste často nedostatečně placeni a máte tendenci nechat si příležitosti proklouznout mezi prsty.

Zamyslete se nad tím, jak hodnotíte sami sebe, a nechte si řádně zaplatit za dobře odvedenou práci. Není na tom nic špatného. Snění je sice krásná věc, ale nemusíte kvůli tomu umřít hlady.

Zdroje článku: