8 typických vlastností emotivních Ryb. Co skrývají pod svou starostlivou a citlivou povahou?

8 typických vlastností emotivních Ryb. Co skrývají pod svou starostlivou a citlivou povahou?
Ryby slaví narozeniny od 21. 2. do 20. 3., takže je právě ideální čas lépe pochopit jejich povahu a jednotlivé vlastnosti. A to jak ty pozitivní, tak negativní. Jsou známé pro svou empatii, intuici a velkou citlivost. Co dalšího v sobě ale toto vodní znamení skrývá?

Pozitivní vlastnosti:

Empatie

Ryby jsou jako vaši osobní terapeuti. Umí skvěle naslouchat a když budete potřebovat rameno, na kterém se vybrečet, nikdo to neudělá lépe než ony. Vaše problémy berou vážně a snaží se vždy najít to nejlepší řešení. Jejich rady jsou proto opravdu nápomocné. Nezapomínejte ale, že jsou opravdu citlivé, takže když brečíte, pravděpodobně budou za chvíli brečet ještě více než vy. Umí se zkrátka naladit na vaše emoce a když vidí, že vám není nejlépe, hned se budou snažit pomoci. Jsou upřímné a intuitivní, takže jejich emoce jsou opravdové, nepřetvařují se.

Kreativita

Ryby mají obrovskou představivost, takže jsou jedním z nejtvořivějších znamení zvěrokruhu. Svou kreativitu projevují každodenně, ať už v práci nebo ve formě psaní, hudby či umění. Logika a praktičnost u nich jde obvykle stranou a jejich největší inspirací jsou jejich silné emoce a nevyčerpatelná fantazie.

Štědrost

Zrozenci Ryb chtějí, aby byli všichni kolem nich šťastní a často štěstí ostatních staví před své vlastní. Když tedy někdo potřebuje pomoc, neváhají a udělají, co je třeba, ať se jim to hodí, nebo ne. Rádi druhé obdarovávají, protože se těší na to, jakou radost svým blízkým udělají. Často také přispívají na charity všeho druhu, protože když mají možnost někomu pomoct, nemohou si jí nevšímat.

Jsou to velcí romantici

Ryby v sobě mají spoustu lásky, kterou s ostatními potřebují sdílet. Chtějí ostatním dělat radost a když to mohou udělat nějakým romantickým gestem, je to ještě o dost lepší. Jsou romanticky založené a na velké projevy lásky si potrpí. Ve vztahu se ale chtějí cítit potřebné a milované, protože nemohou všechno táhnout sami.

Negativní vlastnosti:

Přecitlivělost

Na někoho může být jejich obrovská citlivost a empatie občas až příliš. Jejich emoce je občas úplně vysávají a umí být také hodně náladové a ubrečené. Když je něco trápí, trvá jim navíc opravdu dlouho, než se ze situace vzpamatují a uklidní. I Ryby tedy občas potřebují soucit a útěchu druhých.

Důvěřivost

Kvůli své štědrosti a soucitnosti jsou Ryby opravdu důvěřivé a snadno zmanipulovatelné. Řídí se svým srdcem a intuicí a někdy na to doplácí. Jsou to totiž velcí idealisté a ve všech hledají jen to nejlepší, takže snadno naletí podvodníkům nebo lživým reklamám. Občas by tedy měli uvažovat o něco více logicky.

Až moc fantazírují

Zrozenci Ryb jsou občas až moc ve své hlavě. Žijí si ve svém vlastním světě plném fantazie, takže když si vysní až moc dobré představy, mohou být opravdu zklamaní. Když se jim jejich sny už delší dobu hroutí, může je to úplně zničit a trvá jim dlouho, než se z toho dostanou.

Uzavřenost

Přestože Ryby mají velký zájem o druhé, často se hodně uzavírají samy do sebe. Je to částečně kvůli jejich zasněnosti a fantazírování. Velkou roli v tom však hrají i jejich emoce. V těžkých chvílích se totiž cítí nepochopené a bezradné, takže se raději uzavřou do svého vlastního světa, do kterého nikoho nepustí. Když trpí delší dobu, používají samotářství a uzavřenost jako určitý obranný mechanismus před negativními emocemi.

 

Zdroje: