Zemřel Frederick Hibbert, zpěvák Toots And The Maytals. V nemocnici byl hospitalizován s covid-19

Zemřel Frederick Hibbert, zpěvák Toots And The Maytals. V nemocnici byl hospitalizován s covid-19
Koronavirová pandemie si nepřestává vybírat svou daň. A to napříč společností. Do statistiky obětí se nyní patrně zařadil i zpěvák skupiny Toots And The Maytals.

Odešla legenda reggae

Zpráva o úmrtí Fredericka Hibberta byla zveřejněna v sobotu. Písničkář byl nazýván otec reggae a dal tomuto žánru i jeho název. Poprvé slovo, jímž se začal označovat hudební žánr, použil v písni Do the Reggay z roku 1968.

Autor řady úspěšných skladeb zemřel v pátek ve věku 77 let. Kromě citovaného songu Do the Reggay se k největším hitům této skupiny řadí i písně Pressure Drop nebo Monkey Man. Své poslední chvíle strávil zpěvák v nemocnici obklopen nejbližší rodinou. Hospitalizován byl celkem 11 dní, a to na jednotce intenzivní péče nemocnice v Kingstonu.

Informaci zveřejnila zpěvákova domovská skupina Toots And The Maytals na Twitteru. Příčina úmrtí zatím není přesně známá. Zpěvák byl nicméně přijat s podezřením na covid-19, jak již dříve zveřejnili jeho kolegové na sociálních sítích.

Měl slavný hudebník koronavirus?

Nedávno byl Hibbert na onemocnění testován, ovšem výsledek testování zveřejněn nebyl. Zda to tak skutečně byl právě koronavirus, co zpěvákovi překazilo velké plány, o tom lze pouze spekulovat.

V sobotním prohlášení o úmrtí zpěváka se zároveň objevilo poděkování lékařům za jejich péči. Současně skupina požádala o respektování soukromí především rodiny. Po hudebníkovi zůstala jeho manželka a sedm potomků.

Ke kondolencím se připojili také zástupci reggae labelu Trojan Records, který vydával alba Toots And The Maytals a úctu zesnulému hudebníkovi na sociálních sítích vyjádřil také Ziggy Marley, syn legendárního Bobba Marleyho.

Frederick Hibbert byl i navzdory svému věku stále hudebně činný a aktuálně chystal velkolepý návrat na scénu. V polovině srpna se mu podařilo vydat nové album s názvem Got To Be Tough. To tak zůstane vzpomínkou na skvělého hudebníka.