Tipy na podzimní výlety s dětmi i za špatného počasí

Tipy na podzimní výlety s dětmi i za špatného počasí
Podzim už je tady a s ním přichází i chladnější a deštivé počasí. To ale neznamená, že s dětmi musíte zůstat doma, ani za deště. Prozradíme vám zajímavé tipy na podzimní výlety s dětmi!

Za hezkého počasí

Pokud neprší, máte kupu možností kam s dětmi vyrazit. Vydejte se na dobrodružství do přírody, prozkoumejte hrady a zámky nebo se pokochejte krásnou vyhlídkou.

Vyhlídka Baba nad Vltavou

Vyhlídka se nachází na jihu Čech nad řekou Vltavou. Vyhlídka Baba je bývalé hradiště a skaliska se nachází vysoko nad řekou, blízko Hluboké nad Vltavou. Naskytne se vám tak překrásný pohled na řeku pod vámi a okolní krajinu. Nejkrásnější je za východu slunce, ale výhled oceníte úplně kdykoliv. Narozdíl od vyhlídky Máj nad známým meandrem Vltavy, není příliš známá, takže se davů turistů bát nemusíte.Výlet můžete spojit s obědem v nedaleké vesničce Munice.

Zřícenina hradu Orlík u Humpolce

Zřícenina vás přivítá svou zachovalou hlavní věží, baštou a zbytky jejího opevnění. Romantické prostředí zříceniny je obklopeno krásnou přírodou, kterou si můžete prohlédnout i z rozhledny, která je tu otevřená od roku 2014. Prohlídka je zde bez průvodce, uvnitř se dozvíte něco o historii hradu, ale budete mít možnost vidět i archeologické nálezy, především ze středověku. Otevřeno mají do konce října, tak neváhejte a vyražte.

Přírodní rezervace v Milovicích

Rezervace mezi městy Milovice a Benátky nad Jizerou se nachází asi 45 minut od Prahy. Z bývalého vojenského prostoru zde vznikla rezervace divokých koní, zubrů a praturů. Zvířata můžetete lépe zahlédnout z vyhlídkových plošin, které jsou všude po areálu rozmístěné. Najdeme tu i zachovalé otevřené stepi, obývané řadou vzácných rostlin a živočichů. Děti budou z výletu určitě nadšeni a vás také zaujmou obdivuhodná zvířata i příroda.

 

Za deštivého počasí

Ani když venku prší nemusíte se nudit. Vyrazit můžete do bazénů, zábavních center nebo si prohlédnout nějakou výstavu. Našli jsme pro vás ty nejzajímavější.

Muzeum LEGO kostek v Praze

Jde o největší muzeum Lega na světě. Děti se tu jistě zabaví na celý den a i vás zaujmou velmi propracované stavby a postavy z Lego kostiček.

Trampolínová centra

Ty najdete hlavně v Praze, ale i v jiných větších městech. Centrum je plné trampolín, bazénů s molitany, žebříků, drah a různých dalších atrakcí. Zaskáčete si a aktivně tak děti zabavíte na celý den.

Muzeum voskových figurín Grévin v Praze

U těchto voskových figurín byste téměř nepoznali, že nejsou živé. Můžete se tu potkat s vašimi oblíbenými známými osobnostmi. Najdete zde spoustu českých postav a celebrit, ale i několik zahraničních. Uvidíte například Karla Čapka, Vladimíra Menšíka, Karla Rodena, postavu dobrého vojáka Švejka, Jaromíra Jágra nebo Alberta Einsteina. Další patra jsou věnována historii, můžete zde potkat třeba Marii Terezii, Karla IV., Jana Husa, Mozarta, Antonína Dvořáka nebo Bedřicha Smetanu. V politickém koutku stojí Barack Obama, Donald Trump, Tomáš Garrigue Masaryk, Václav Havel a dokonce královna Alžběta II. Dále tu můžete vidět spoustu dalších herců, zpěváků a jiných postav. Děti nejspíš zaujme hlavně postava Pata a Mata nebo Spejbla a Hurvínka.

Se všemi figurínami se můžete vyfotit nebo si k nim dokonce přisednout ke stolu a opravdu vás překvapí, jak opravdově vypadají.