Inspirace na letní dovolenou: top 5 letních destinací

Inspirace na letní dovolenou: top 5 letních destinací
Letos většina z nás léto trávila v Česku, příští rok si to ale snad budeme moci vynahradit. Kam ale vycestovat? Prozradíme vám tipy na krásné dovolenkové destinace.

Řím

Řím je turisticky velmi navštěvovaný, a tak si někdy budete muset vystát pár front. Má to ale svůj důvod, Řím patří mezi nejkrásnější města na světě s jeho nádhernými památkami. Vychutnejte si výborné italské jídlo, zmrzlinu a procházejte se romantickými uličkami a náměstími s fontánami. Nebojte se návalů turistů, když na vyhlášené památky vyrazíte hned ráno, davy budou výrazně menší.

Holandsko

Holandsko je krásné v každém letním období, navíc ho od nás nemáme až tak daleko a na dovolenou se můžete vydat i autem nebo dálkovým autobusem. Amsterdam, hlavní město plné energie a života, určitě stojí za návštěvu. Pokud se do města podíváte při oslavách, státních svátcích, koncertech a jiných akcích, nadchne vás Amsterdam ještě více.

Navštívit ale můžete také Rotterdam, Haag nebo například Utrecht.

Kostarika

Tato malá země vás překvapí svou krásou i možnostmi. Budete se tu mít jako v ráji, můžete se kochat překrásnou nedotčenou přírodou. Při procházkách tamními lesy narazíte také na nespočet zvířecích druhů, od spících lenochodů až po barevné žabičky a ještěrky. Při pohledu na Pacifický oceán, tedy největší oceán na Zemi, vám nejspíš také spadne čelist, můžete tu také zahlédnout velryby nebo delfíny. Milovníci dobrodružství zde mohou lézt na sopky nebo si zkusit ziplining, což je skluz po laně většinou nad mořem či lesem. Pokud si ale chcete spíše odpočinout, můžete si vychutnat masáže a jiné procedury nebo se zúčastnit třeba lekce jógy.

Bali

Bali se stává stále oblíbenější destinací. Vážně se není čemu divit! Tento indonéský ostrov totiž vypadá jako ráj na zemi a také se tam tak budete cítit. Naskytnou se vám dechberoucí pohledy na moře, pláže, hory, chrámy, rostliny i zajímavé místní lidi. Vyražte například do Ubudu, Kuty nebo Denpasaru. Vychutnejte si klid a místní kulturu, která zklidní i vaši duši. Na takové dovolené si opravdu odpočinete a budete na ni ještě dlouho vzpomínat.

Maroko

Pokud se chcete vydat do Afriky, Maroko je skvělou volbou. Vyzkoušejte místní restaurace a vychutnejte si nádherný pohled na moře. Budete mít možnost si zasurfovat nebo zacvičit jógu, vydat se na výlety po krásném okolí nebo na místní tržiště. Z měst můžete navštívit hlavní město Rabat nebo třeba Marrakech, Fes či Meknes.

České památky jsou ale také nádherné a ještě k tomu jsou naše! I Praha patří mezi nejkrásnější světové destinace, a tak určitě vyrazte i někam do České republiky.