Jaké znamení jste podle Afrického horoskopu?

Jaké znamení jste podle Afrického horoskopu?
Jedním z dalších zajímavých astrologických systémů je africký horoskop. Afričané však místo zvířat stvořili systém znamení založený na symbolech, potažmo objektech hmotného i nehmotného charakteru – jako je rodina či sklizeň. O to je jejich pojetí horoskopu zajímavější.

Házení kostmi dalo základ horoskopu

Afričané byli nejprimitivnějšími společnostmi, které se začaly zajímat o hvězdy, pojmenovaly planety a začaly studovat astrologii. Jejich základní technikou byla geomantie, založená na rituálu, kdy lidé házeli kosti a z nich četli předpovědi. Výsledně vytvořené čáry a šipky byly poté uspořádány do tří úrovní. Základní úroveň byla tvořena kostmi svislé linie. Zbylé dvě úrovně ji doplňovaly dalšími liniemi. Tímto způsobem byl vytvořen obraz objektů, z nichž každý odpovídá jednomu znamení zvěrokruhu v africké astrologii.  

Soudce nebo cestovatel?

Jak je tomu i v případě dalších typů horoskopů, i ten africký čítá na 12 znamení. Africká astrologie se poněkud liší od západní astrologie, protože je založena spíše na silných a slabých stránkách, které Vás nutí dívat se na svůj život v jiném světle a tím nám může otevřít cestu k jeho zlepšení. Pojďte nahlédnout pod vlastní pokličku i Vy?

  • Baobab (4. ledna - 3. února) – jste poctiví, liberální a ohleduplní, můžete být dobrými podnikateli. Často Vás, ale přepadají úzkosti z neznámého a neradi riskujete, což může být překážkou na cestě k úspěchu.
  • Bohatství jantaru a stříbra (4. února - 5. března) – Váš temperament bývá netrpělivý. Žárlíte, pokud se Vám zdá, že má někdo lepší život než Vy, což může být zároveň Vaším hnacím motorem.
  • Rodina (6. března - 4. dubna) – jako narození v tomto znamení jste soucitní, laskaví, nesobečtí a velmi obětaví. Jste často úspěšnými poradci, pro svoji rodinu byste se rozdali a Vaše srdce má obrovských rozměrů.
  • Malé služby pro sousedy (5. dubna – 4. května) – snadno nacházíte přátele, zvládáte dobře krizové situace a jste spolehliví, kreativní a silní. Pevné vztahy jsou pro Vás v životě velmi důležité. Jenom se k nim neupínejte až příliš.
  • Trh (5. května – 4. června) – Vaše osobnost je klidná, úspěšná, ale někdy ignorujete sebe a svou vlastní intuici. Jste optimističtí, ale nedůvěřiví k ostatním. Ulevíte své mysli, pokud v ní nebudete pěstovat dramatické scénáře.
  • Předek (5. června – 4. července) – Vaším mottem bývá, že člověk musí být stále upřímný. Jste dobrými vůdci a rádi realizujete velké projekty. Na druhé straně rádi manipulujete ostatní.
  • Soudce (5. července – 4. srpna) – soudce svou okouzlující osobností inspiruje ostatní lidi, je empatický, respektující a nápomocný ostatním. V životě jste realisty a respektujete práva druhých.
  • Kolový ořech (5. srpna – 3. září) – jste svobodomyslní a rádi hledáte způsoby, jak učinit život napínavější a méně stereotypní, máte dobrodružnou a energickou povahu.
  • Cestovatel (4. září–3. října) – jako cestovatelé máte pro mnohé složitou povahu a často se setkáváte s nepochopením, Vaše duše je citlivá a tulácká zároveň.
  • Vzdálenost (4. října – 3 listopadu) – máte velkou vnitřní sílu a umíte se řídit vlastními instinkty, jste kreativní, spontánní, ale také netrpěliví a náchylní k úzkosti.
  • Dítě světa (4. listopadu – 3. prosince) – jste velkorysí, jemní a silní zároveň, Vaše povaha přitahuje do života dobré příležitosti a štěstí. Umíte si život užívat.
  • Sklizeň a sýpka (4. prosince – 3. ledna) – pod záštitou tohoto znamení jste vždy připraveni jednat a překonávat překážky. I proto je Vaše povaha optimistická a pro mnohé až přehnaně veselá.

Zdroj: