Váhy v krizi: Jak se toto harmonické znamení chová v těžkých obdobích? A jak ho z nich vytáhnout?

Váhy v krizi: Jak se toto harmonické znamení chová v těžkých obdobích? A jak ho z nich vytáhnout?
Váhy se konfliktům záměrně vyhýbají a snaží se kolem sebe udržovat klidnou atmosféru. Ne vždy se to však daří, takže ani ony se krizi úplně neubrání. Jak se v náročných obdobích chovají a co jim nejvíce pomáhá? Jak jim v nouzi můžete pomoci?

Kdy upadají do krize?

Váhy bývají hodně nerozhodné, a protože se snaží každou situaci spravedlivě rozsoudit a najít řešení, které bude vhodné pro všechny, může jim i jednoduchá volba přinášet spoustu stresu a starostí. Jinak jsou ale spíše vyvážené a klidné. Je to také proto, že se záměrně vyhýbají hádkám a konfliktům. Doma se snaží udržovat harmonickou atmosféru a raději před neshodami utíkají, než aby se do nich pouštěly a ze vzteku druhé urážely.

Co by dělali ostatní?

Váhy si v krizi často neví rady a bývají lepší v pomáhání druhým než v zachraňování jich samotných. Většinou si tedy představují, co by na jejich místě dělali lidé, ke kterým vzhlíží, nebo co by udělaly ony, kdyby znaly někoho s podobným problémem.

Kvůli jejich nerozhodnosti jim může trvat velmi dlouho, než se rozhoupou k nějakému řešení, takže se jim pomoc či hodnotná rada vždy hodí. I když se snaží vymyslet, jak by si sami poradili, bývají spíše bezradné a zoufalé, takže se bez pomoci blízkých moc daleko nepohnou. 

Pokud se ale ještě nechtějí nikomu svěřit a pokouší se to vyřešit samy, měly by si svůj problém představit z jiné perspektivy nebo zavzpomínat na to, jak něco podobného řešili jejich známí.

Čas na sebe

Možná se Váhy právě v těchto chvílích pustí do něčeho, co hodně dlouho odkládaly. Možná si budou vyčítat, že toho měly stihnout víc, ale primární je v těžkých obdobích odpočinek a načerpání energie. Pro Váhy to může být nejen spánkem, ale i kreativní činností nebo vařením jejich oblíbených jídel. Také by si měly zachovat optimismus a naději, protože z každého problému vede cesta ven.

Čím jim nejvíce pomůžete?

Pokud Vahám chcete v nouzi pomoci, můžete jim uvařit něco, na čem si pochutnají. Jídlo od někoho jiného přece jenom chutná lépe než to vlastní, zvlášť když je dělané s láskou.

Váhy také milují společnost a zábavu. A potřebují je zvlášť v těchto náročných okamžicích. Proto by určitě ocenili, kdybyste je navštívili, popovídali si s nimi, a ještě jim k tomu můžete uvařit večeři. To Vahám stačí ke štěstí a alespoň na chvíli je to přivede na jiné myšlenky.

Zdroje článku: