Znamení, která nesnáší pozornost. Patří mezi ně i to vaše?

Znamení, která nesnáší pozornost. Patří mezi ně i to vaše?
Někteří lidé si užívají seznamování a rádi zazáří i před lidmi, které vidí poprvé v životě. Jiní zase nesnáší být středem pozornosti a mnohem raději zůstávají někde v ústraní. Není to nic špatného, ale rozhodně to má něco společného s jejich povahovými rysy. Jaká tři znamení pozornost nesnesou?

Panna

Panny na sebe nechtějí přitahovat pozornost, pokud to není nezbytně nutné. Nepotřebují totiž uznání a pochvaly. Mnohem raději dělají anonymně všechnu tvrdou práci na pozadí a nevadí jim, že za ni nejsou nijak doceněné. Stačí jim skutečnost, že ji dělají dobře a že jsou s ní druzí spokojeni. To je pro ně tou největší odměnou. Nepotřebují, aby jejich úspěch ocenili i ostatní. I tak jsou na sebe totiž patřičně hrdé a umí se odměnit svými nejoblíbenějšími aktivitami a obdarovat se něčím, co si už dlouho přály.

Když se nachází v nějakém neznámém prostředí, mají problém druhé oslovit. I když si tedy nevědí rady, spíše zůstávají potichu a snaží se na sebe nepřitahovat moc pozornosti.

Ryby

Ryby už jsou na svou stydlivost natolik zvyklé, že je vůbec nepřekvapuje. Většinou hledají problémy i tam, kde nejsou, takže i na zdánlivě obyčejných situacích hledají nějaké komplikace, kvůli kterým by na druhé neměly promluvit.

Místo toho, aby si všímali lidí, kteří jsou kolem nich, si bohatě vystačí se svou představivostí. Ve své hlavě si totiž vytváří světy fantazie, do kterých utíkají před krutou realitou. Nechtějí proto, aby si jich druzí všímali, a mnohem raději jsou o samotě. Když ale nechají své myšlenky volně běžet až moc dlouho, mohou si svou nesmělost začít vyčítat a hledat na sobě jen samé chyby. Občas je pro ně tedy lepší překonat všechen strach a prostě promluvit. Poté už to půjde vlastně samo. Nejhorší je se k tomu odhodlat.

Spíše ale samy první krok neudělají, a tak je lepší, když za nimi zajdete sami, pokud je vidíte v nesnázích.

Nejde o to, že by druhým nevěřily. Naopak jsou hodně empatické a důvěřivé, ale problém je v tom, že nedokážou věřit samy sobě. Když ze sebe tedy strachy nemohou vypravit slovo, je to proto, že si nevěří, že by dokázaly vést smysluplnou konverzaci. Zkuste je tedy podpořit a uvidíte, jakou budou mít radost, když uvidí, že vás skutečně zajímají.

Kozoroh

Kozorozi si vystačí sami se sebou už jen ze své podstaty. Nepotřebují komunikovat tolik jako druzí, a protože se hodně zaměřují na práci, nemají na socializaci ani tolik času.

Nesnáší pozornost, takže nikdy na veřejnosti dobrovolně nezpůsobí scénu, která by otáčela hlavy. Neberou to jako svou nevýhodu, ale určitě jim to stěžuje život v momentech, když chtějí vyjádřit své myšlenky. Na druhou stranu si ale mohou být jisti, že když chtějí promluvit, určitě to má nějaký smysl, a tak se jim druzí rozhodně nevysmějí.

I v pracovním prostředí se Kozorozi raději drží stranou a snaží se příliš nevyčnívat. Dělají svou práci nejlépe, jak mohou, a občas to dokonce trochu přehání. Když na ně ale padne povinnost domluvit něco s šéfem nebo si požádat o dovolenou, nehrnou se do toho s velkým nadšením. Konverzacím se raději vyhýbají, takže je určitě lepší volbou jim napsat, pokud se s nimi chcete na něčem rychle domluvit.

Kvůli své povaze k sobě pustí jen pár nejbližších lidí, se kterými se cítí dobře. I ti si však museli projít dlouhým testem důvěryhodnosti a splnit všechny jejich náročné požadavky. Pokud jste tedy kamarádem Kozoroha, pogratulujte si, že vás k sobě pustil tak blízko.

Zdroj článku: