3 nejčastější erotické sny – Proč se nám zdají a jaký je jejich význam

3 nejčastější erotické sny – Proč se nám zdají a jaký je jejich význam
Všechny naše sny v sobě mají skrytý význam, který o nás něco vypovídá. Za své erotické fantazie se ale vůbec nemusíte stydět, jsou prý dokonce mimořádně prospěšné. Jak si tedy takové sny vyložit a co pro nás znamenají?

Proč se nám takové sny vůbec zdají?

Ne všechny naše fantazie musí nutně něco znamenat, občas mohou být jen náhodné, pouze inspirované něčím, co jsme zahlédli v televizi, přečetli v časopise nebo vzpomínkou, na kterou už naše mysl dávno zapomněla.

“Pro některé zadané osoby mohou sexuální sny fungovat také jako ventil, díky kterému zůstanou v reálném životě svému partnerovi věrní,” sdělila psycholožka Becky Spelmanová pro NetDoctor.

Když se vám tedy zdají sexuální sny s jinou osobou než s vaším partnerem, neznamená to, že jste ve vztahu nešťastní.

Zdroj: Autor: NDAB Creativity / Shutterstock

Erotické sny ale odrážejí naše skutečné touhy v lásce i životě. Podívejte se na vysvětlení 3 nejčastějších erotických snů.

Sex s bývalým přítelem

Pokud jste se s partnerem rozešli teprve nedávno, jde o přirozenou reakci. Nejspíš se vám po něm ještě trochu stýská a pořád jste se z toho úplně nedostala. 

"Ve vztahu se vytváří návykové sexuální chování, které podporuje emocionální a fyzickou blízkost. Pokud vztah skončí, nelze ze dne na den toto chování změnit. Chce to čas," potvrzuje psycholog Keith Hearne.

Pokud už od vašeho rozchodu uběhla delší doba, může to znamenat, že jste váš vztah ještě definitivně neukončili nebo jste rozchod ještě úplně nepřekonala.

Sex s celebritou

Jde o velmi běžnou věc. Pokud jste večer zhlédli nějaký film s atraktivním hercem, není se čemu divit. Takové sny jsou vcelku neškodné a bezvýznamné.

Pokud se vám takové sny ale zdají častěji, může to znamenat, že v životě chcete být úspěšná a uznávaná. Může to ale souviset i s vaším současným partnerem. Cítíte se, že vám s ním něco chybí a že máte na víc.

Sex na veřejnosti

Sex nebo nahota na veřejnosti také patří mezi běžné sny. Rozhodně vás tedy nemusí znepokojovat. Znamenají především to, že na sebe chcete strhávat pozornost a všem se ukázat. Nahota na veřejnosti naznačuje, že ve skutečném životě chcete být svobodná. Naopak sex na veřejnosti poukazuje na touhu šokovat jiné lidi.

Pokud byste svým snům chtěli porozumět ještě o něco lépe, nejlepší je si je každé ráno zapisovat a poté v nich zkusit najít skrytý význam s pomocí psychologa nebo snáře.