Malá sonda do života Amal (a George) Clooney

Malá sonda do života Amal (a George) Clooney
Kdo je žena, které se podařilo ulovit muže, který nikdy nepomyslel na to, že se ožení a bude otcem rodiny a vzorným milujícím manželem. Co má tak zvláštního, co George Clooney nenašel u žádné z krásných hereckých kolegyň, které ho obletovaly?

Štíhlá brunetka s postavou modelky a zálibou v módním oblečení se narodila 3.2. 1978 v Bejrútu do velice prominentní a dobře situované rodiny, která jí dopřála dobré právnické vzdělání a také dospívání v mezinárodním prostředí.

Po studiích se Amal Ramzi Alumuddin velice rychle prosadila v mezinárodním právu se specializací na lidská práva a extradice (předávání obviněného nebo odsouzeného z jedné jurisdikce do druhé, která má právo vymáhat svá práva). Zastupovala celou řadu významných osobností, jako je například bývalá ukrajinská premiérka Julia Timošenková. Patří také mezi dlouhodobé kritiky Donalda Trumpa, a to zejména kvůli jeho vyjádření, že jsou novináři „nepřátelé lidu“. Amal se velice silně zasazuje právě za svobodu slova a kritizuje země, které pronásledují a vězní novináře.

Láska jako z románu

Amal si až do svých 35 let myslela, že ji nikdy nepotká tak silná láska, aby chtěla založit rodinu. A vyhlášený svůdník George? Veliká změna u sympatického herce nastala, když pobýval během letních měsíců ve své italské rezidenci u Lago di Como. Sám herec popsal, jak na něj zapůsobilo, když viděl, jak se muži vrací v podvečer domů s lahví vína a čerstvým pečivem a doma je vítá usměvavá žena a obklopí je děti. Začal jim trochu závidět.

Amal a George se potkali na jedné recepci ve Villa Oleandra. Poté se znovu setkali na safari v Africe a George překvapeně zjistil, že je až po uši zamilovaný. Přišlo období namlouvání. Amal velice často dostávala emaily podepsané psem Einsteinem, který žádal o právní pomoc. Jak se později George zmínil, za to trochu infantilní chování se psem se styděl, ale Amal nejspíš ocenila vtipný nápad a vytrvalost a stejně jako George, přehodnotila svůj postoj k rodinnému životu.

Svatba byla v roce 2014 a stále zamilovaní manželé spolu vychovávají dvojčata.