Tipy našich babiček: Víte, co všechno vyčistíte alobalem a jak poznat zralý ananas?

Tipy našich babiček: Víte, co všechno vyčistíte alobalem a jak poznat zralý ananas?
Všichni to známe – máme k dispozici všelijaké vymoženosti, o nichž se našim babičkám ani nezdálo. Nicméně někdy nám nepomůže ani ta nejlepší technika. Z tohoto důvodu se obracíme na své babičky, aby nám sdělily nějaké tipy. Je totiž všeobecně známo, že babské rady nám skutečně pomohou.

Alobal – nejlepší tipy našich babiček

Každá babička si hlídá, aby měla doma alobal. Hodí se k nejrůznějším účelům. Zde jsou nejlepší rady:

  • snadnější žehlení – umístěte na žehlicí prkno alobal, zůstane dlouho teplý a pomůže vám zbavit se fald
  • lepší zateplení bytu – za topení vložte alobal, teplo půjde do vašeho bytu a ne na stěnu
  • malé baterie budou fungovat s kouskem alobalu
  • odstranění rzi – vlhký alobal zmačkaný do kuličky lehce odstraní rez
  • brousí nůžky a struhadla - v případě nůžek stačí stříhat alobal, struhadlem strouhat
  • chrání stonky rostlin před škůdci
  • odstraňuje mastné skvrny – stačí mít alobal, vodu a mycí prostředek.
  • chrání kliky před natřením – v případě malování pokoje stačí místa zabalit.
  • odstraňuje statickou elektřinu – stačí přidat kuličku do pračky.
  • těsní již otevřené obaly – „stačí alobal vyžehlit“, poté odstranit z obalu
Vlhký alobal zmačkaný do kuličky lehce odstraní rez, Zdroj: grey_and / Shutterstock

2) Ananas – jak vybrat zralý a správně ho připravit?

Správným výběrem si ušetříme mnoho práce s přípravou. Musíme vybrat ten zralý. Ale jak ho poznáme? Na rozdíl od jiného ovoce, zralý ananas nepoznáme podle barvy. Zaměřte se na listy. Pokud se list dá snadno odtrhnout, je zralý. Ananas lze nechat dozrát. Stačí odříznout vršek s listy a položit ananas dnem vzhůru.

Jak ananas zpracovat? Ananas je několik bobulí v sobě. Pokud máte zralé ovoce, stačí odříznout spodní část dužiny a poté začít trhat bobulky.

3) Aroma – jak vytvořit nasládlé aroma v kuchyni

V malém hrnci na sporáku zalijte skořicové tyčinky vodou a přiveďte směs k varu. Po několika minutách místnost naplní uklidňující vůně, která vám připomene nejlepší prázdniny u babičky.

 

Zdroje: