Tipy našich babiček: Jak zhubnout, zbavit se mravenců či jednoduše vyčistit žluté fleky z oblečení?

Tipy našich babiček: Jak zhubnout, zbavit se mravenců či jednoduše vyčistit žluté fleky z oblečení?
Pro naše babičky žádný problém nebyl problém. Shodit na váze, zbavit se mravenců či si jednoduše vybělit prádlo? Pár babkovských rad, které se ve vaší domácnosti rozhodně neztratí.

Jak shodit na váze, zbavit se mravenců či si jednoduše vybělit prádlo? Naše babičky moc dobře věděly, jak si poradit s jakýmkoliv problémem! Vše levně, rychle a s výbornými výsledky!

Bylinkový ocet

Bylinkový ocet byl dříve nepostradatelným pomocníkem každé správné hospodyně. Na výrobu není vůbec složitý. Jakmile ho jednou budete mít doma, zjistíte, že dokáže doslova kouzlit.

Na co je bylinkový ocet dobrý?

Jak bylo zmiňováno výše, bylinkový ocet je opravdický kouzelník. Můžete ho využít jak v kuchyni na vaření, tak třeba i při léčení. Výborný je například na dochucování zeleninového salátu, polévek, nebo i dipů.

Co se týče bylinkového octa jako pomocníka při léčení či péči o vaše tělo, je dobrým služebníkem například pro snížení cholesterolu či pomáhá při odbourávání přebytečných tuků v těle.

Bylinkový ocet je opravdický kouzelník, Zdroj: Pikoso.kz / Shutterstock

Bělení zažloutlého prádla

Žluté fleky v podpaží či prostě postupem času zažloutlé prádlo známe jistě všichni. Na trhu můžete nalézt nepřeberné množství bělících prostředků. Tyto produkty jsou zejména chemické – to ale naše babičky ještě neznaly, proto si musely vystačit s tím, co měly doma při ruce.

Proto přišly s levnějšími a často i šetrnějšími technikami, které vám zajisté pomůžou žluté fleky z oblečení hravě dostat.

Klasická kuchyňská sůl je jedním z nejspolehlivějších „běličů“. Je na vaše oblečení šetrná a nabízí zářivě bílý výsledek.

Jak na to?

Opět to není nic složitého. Stačí se jen držet daného poměru, 2 lžíce soli na 3 litry teplé vody. To znamená, že pokud by byla potřeba mít v nádobě litrů vody šest, přimícháte 4 lžíce soli a tak dále a tak dále.

Následně jen necháte prádlo v solné lázni odpočívat 3 až 5 hodin. Avšak můžete ho nechat i přes celou noc.

Boj proti hmyzu

Mravenci jsou sice zajímavá a pracovitá stvoření, která ale dokáží i pěkně znepříjemnit vaše chvíle, ať už doma nebo třeba na chatě.

Dle poznatků našich vynalézavých babiček mravenci přímo nenávidějí aromatické vůně. Vezměte proto citrusové ovoce, jako je citrón či pomeranč, a položte ho na místa, která malí mravenčí pracanti často navštěvují. Nejúčinnější je pokusit se vyhledat jejich útočiště. Pokud se vám poštěstí a mraveniště najdete, uvařte asi 100 ml vody a nechte v ní po dobu půl hodiny louhovat 10 kousků hřebíčku. Následně tento rozvar nalijte do nádoby s rozprašovačem a nastříkejte na celé mraveniště.  

 

Zdroje: