The Unsent Project jsou tisíce vzkazů prvním láskám. Zanechte i ten svůj

The Unsent Project jsou tisíce vzkazů prvním láskám. Zanechte i ten svůj
The Unsent Project je online sbírka krátkých vzkazů určených zpravidla první lásce pisatele. Přidat svůj vzkaz můžete i vy a zároveň najít i některý adresovaný na vaše jméno.

Více než milion a půl emotivních vzkazů najdete na webové stránce theunsentproject.com. Každý nese jméno člověka, pro kterého byl určen, a některé jsou podepsány pisatelem. V maximálně sto znacích se zde vyznávají lidé z celého světa.

Zdroj: Autor: adriaticfoto / Shutterstock

Vztah mezi barvou a pocitem

Koncept anonymních vzkazů vymyslela v roce 2015 umělkyně Rora Blue. Pochází z Nevady, řadí se k LGBTQ+ komunitě a je invalidní. Její díla jsou z větší části online formou a zaměřují se na texty a propojení jejich obsahu s barvou. Věří, že některé pocity jsou natolik intenzivní, že je lze vyjádřit pouze barvou. Vedle The Unsent Project je jejím nejznámějším dílem After The Beep, kde poukazuje na vztah mezi zvukem a barvou. Kolekce hlasových zpráv v různých barvách je dostupná na webu www.rorablue.com. 

Cílem projektu nikdy neodeslaných zpráv bylo zjistit, v jakých barvách lidé vnímají lásku. Každý přispěvatel má k dispozici sto znaků, ve kterých se může vyjádřit, a zároveň ke svému příspěvku připojí libovolnou z dvaatřiceti barev, jež si se svojí první láskou asociuje. Denně autorce chodí stovky zpráv, ty nejlepší zveřejňuje na instagramovém účtu @theunsentproject. S rostoucí popularitou začala prodávat také obrazy a další produkty s vytištěnými vzkazy.

Většina příspěvku je v angličtině, nezřídka ale narazíte i na některé české. Navíc můžete jednoduše vyhledat zprávy určené vašim jmenovcům nebo dokonce vám samotným. 

Doufám, že si pamatuješ, co se stalo 8. prosince. 

 

Ahoj, chtěl jsem ti sem něco napsat, kdybys sem někdy přišel. Jsem moc vděčný, že jsem tě potkal. 

 

Kéž bys věděl, jak moc jsem na tebe čekal. 

Zdroj:

  • autorský text