5 zapomnětlivých znamení, která potřebují pomoc při zapamatování věcí

5 zapomnětlivých znamení, která potřebují pomoc při zapamatování věcí
Mezi zapomněním a pamětí je tenká hranice. Můžete mít vynikající paměť, a přesto být zapomnětliví. Ale v astrologii jsou některá znamení, která si nepamatují události tak dobře jako ostatní. Patříte mezi ně i vy?

Beran (21. března – 19. dubna)

Máte toho v životě tolik a neustále se věnujete tolika úkolům, že není divu, že zapomínáte. Snažíte se dělat seznamy a stále zapomínáte, že jste měli v plánu přihlásit se do výtvarného kurzu nebo si vyzvednout mléko v obchodě. Pokud je to malá informace, kterou si nemůžete zapamatovat, přinutíte se, abyste si vzpomněli. Když se konečně přestanete snažit, přijde to na vás. Když si vzpomenete, rozhodíte rukama, protočíte oči a budete se divit, proč jste si nemohli vzpomenout na tak jednoduchou věc.

Ryby (19. února – 20. března)

Míváte ten otravný pocit, že jste na něco zapomněli, kdykoliv odcházíte z domu, a pravděpodobně jste zapomněli něco jako sluneční brýle, opalovací krém nebo telefon. Patříte mezi ten typ lidí, kteří potřebují vrátit své kroky, aby mohli najít své klíče, které náhodou nechali v mrazáku, nebo dokumenty, které měli podepsat, ale ztratili je v koupelně. Trávíte spoustu času ve svých imaginárních světech, takže na praktičtější aspekty vašeho života se někdy může zapomenout. Možná zapomenete zaplatit účet za plyn, ale můžete lidem říct vše o postavách vašeho románu.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Jste extrémně kreativní a neustále vymýšlíte řešení problémů a způsoby, jak přicházet s novými inovacemi. Když je váš mozek plný důležitých faktů, čísel a teorií, není neobvyklé, že byste nebyli skvělí v zapamatování jmen. Dokážete rozpoznat něčí tvář, a dokonce i to, kdy jste se s dotyčným setkali, ale vaše jméno je jiný příběh. Těžko si také pamatujete každodenní nudné věci, jako je vyndání prádla z pračky a vložení do sušičky; máte důležitější věci, na které můžete používat svou paměť.

Váhy (23. září – 23. října)

Máte tendenci trpět fenoménem „špička jazyka“, kde si jste velmi jisti, že znáte slovo, které hledáte ve své paměti, ale zrovna si ho nemůžete vybavit. Cítíte se velmi frustrované, když se to stane, a stává se to poměrně často. Víte, co znáte, a nenávidíte, když k těmto znalostem nemáte přístup, protože jste je dočasně zapomněli. Připadá vám to jako nekonečný kruh. Někdy jste zapomnětliví, protože nemáte dostatek spánku.

Blíženci (21. května – 21. června)

Velká část vaší zapomnětlivosti je způsobena vaším špatným načasováním. Máte mnoho starostí a nikdy si na to nenecháte dostatek času. Neustále zapomínáte na věci, které byste měli dělat, a pak si na to vzpomenete příliš pozdě. Máte tendenci říkat věci jako „nemůžu uvěřit, že jsem zapomněl/a“ a „vzpomněl/a jsem si, ale bylo příliš pozdě“. Nejste skvělí v pamatování si termínů a hraničních období. Velká část vaší zapomnětlivosti je způsobena tím, že jste přemoženi věcmi, které musíte dělat, a stresem.

 

Zdroje: