Jaké úklidové tipy vás dovedou k čisté a zdravé koupelně?

Jaké úklidové tipy vás dovedou k čisté a zdravé koupelně?
Vzhledem k vlhkosti, která je v ní neustále, potřebuje koupelna úklid ještě častěji než jiné pokoje. Ale jak na něj? Jaké tipy vás dovedou k rychle uklizené a zdravé koupelně?

Často větrejte

Sprchování, horká vana... To vše má za následek velké množství páry. Velké množství vlhkosti může v koupelně způsobit vznik plísně. A proto je nutné páru pravidelně z koupelny odvádět, a to buď ventilací, větráním nebo oběma způsoby najednou. Řádně větraná koupelna nedá plísni šanci a bude zdravější.

Udržujte plochy suché

Vlhkost je ideální prostředí pro rozmnožování bakterií. Proto se snažte všechny plochy v koupelně udržovat suché, a tedy i plochy vany, sprchového koutu a umyvadla. Čím méně vlhkosti, tím horší podmínky pro rozmnožení bakterií. Utírání sprchového koutu, vany a umyvadla vám také usnadní péči o toto zařízení. Díky tomu se na plochách neusadí vodní kámen a vana, umyvadlo i sprchový kout budou čistější.

Často leštěte zrcadlo a utírejte umyvadlo

Chcete, aby koupelna vypadala vždy hezky uklizená, přestože tomu tak není? V tom případě se snažte minimálně vždy vyleštit zrcadlo a přetřít plochy umyvadla. Toto koupelnové zařízení je jako první na ráně, a proto jeho čistota na každého udělá dobrý první dojem.  

Ruční vysavač by vám mohl úklid koupelny usnadnit, Foto: Ihor Hrelyuk  / Shutterstock

Pořiďte si ruční vysavač, kterým rychle vysajete vlasy, prach a jiné nečistoty

Ruční vysavač by vám mohl úklid koupelny usnadnit. Narychlo byste s ním mohli vysát všechny vlasy pod umyvadlem nebo jiné nečistoty.

Minimalizuje obsah regálů a poliček

Aby koupelna vypadala uklizeně, je potřeba uklidit police a regály od zbytečností. Zorganizovat vše, co na poličkách je, vám pomohou různé koše a jiné organizéry. Co můžete, schovejte do šuplíku (pokud ho máte), zabráníte tím usazování prachu.

Dbejte na suché podložky a čisté odpady

Když je koupelna čistá, hezky voní. Některé koupelny však mohou zapáchat od zatuchlých podložek a koberečků. Zapáchat mohou i ucpané odpady. A proto se tomu snažte předcházet.

Záchod myjte každý den

Abyste mohli mít z koupelny opravdový pocit čistoty, dezinfikujte její plochy, zejména pak záchod a jeho okolí každý den. Víte, že se bakterie na plochách umí udržet několik hodin až dnů?

Zdroje článku: