Test lásky podle data narození. Jaké znamení se k sobě hodí?

Test lásky podle data narození. Jaké znamení se k sobě hodí?
O důležitosti kompatibility charakterových vlastností partnerů při vzniku lásky se toho v psychologii a obdobných vědách dozvíme mnoho. Pakliže nám ovšem charakter člověka něco předurčuje, je to do velké míry také astrologie.

Z data našeho narození, a tedy i z našeho znamení zvěrokruhu, se můžeme o předpokladech ke vzájemné lásce s protějškem dozvědět hodně. A jaké znamení se k sobě hodí?

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro jedince narozené ve znamení Berana je typickým znakem impulzivita. Jsou to lidé činu, na prvním rande tedy rozhodně nebudou ostýchaví. Patříte-li mezi Berany, jste schopni se velmi rychle a intenzivně zamilovat. Svému protějšku tuto náklonost dáváte výrazně najevo, mnohdy jednáte ve vztahových záležitostech unáhleně.

Váš temperament vám ulehčí udělat první krok, na druhou stranu však nezapomínejte na to, že všechno má svůj čas. Jen tak si dokážete s partnerem vybudovat pevné základy postavené na důvěře, loajalitě a vzájemném respektu. Z hlediska kompatibility jsou pro Berany ideálními partnery nespoutaní Střelci, ale i energické Váhy či společenští Blíženci. Naopak ve vztazích se Štíry, Raky či Pannami by mohlo docházet k častým střetům povah a z toho plynoucích konfliktů.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou z pohledu astrologie upoutáni k zemi, avšak v tom dobrém slova smyslu. Pokud se jako Býk zamilujete, budete přesně vědět, co od vztahu chcete a se svým protějškem budete vždy jednat na rovinu. A stejně tak svým skálopevným citovým poutem budete pro svého partnera nebo partnerku vždy někým, o koho se může kdykoli beze strachu opřít.

Romantika pro vás také není cizím slovem, a pakliže budete chtít svou lásku nějak projevit, vaše gesta budou plná upřímnosti. Jako Býci svou podstatou prahnete k Zemi, a tudíž jsou pro vás vhodná znamení, která se svou zemitostí vyznačují také. U Kozoroha či Panny tedy rozhodně chybu neuděláte, stejně tak ani u Raka. O něco komplikovanější bude najít harmonii ve vztahu se Lvi, Vodnáři či Střelci, neboť jejich expresivita by mohla váš klidný temperament narušit.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Touha po akci a společnosti předurčuje Blížence ke vztahu plnému dobrodružství a poznávání nových věcí i lidí. Jste-li nespoutaným Blížencem, pak pro vás nebude problém lásku najít. V čem už si však nebudete tak jistí je to, jak tento vztah udržet. Ne, že byste byli doslova přelétavými, nicméně vaše obliba v poznávání nového vás tímto směrem neustále potáhne.

Pokud však naleznete někoho, ke komu si vytvoříte hluboké pouto, dokáže to vaši nespoutanost zabrzdit, a nové zážitky budete už hledat jen spolu. Rozumět si budete s Váhami, neboť jsou schopny vaši touhu pochopit po dobrodružství pochopit, ačkoli k ní ony samy přímo nelnou. Se Střelci a Vodnáři vás zase bude spojovat zvědavost. Naopak tuto vaši vlastnost příliš neocení Kozorozi, Býci či Štíři, pro které bude vybudování si důvěry k vám velkým oříškem.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Býti Rakem znamená pevně si střežit své nitro a jen tak do něj někoho nepustit. Jestliže jste se narodili v tomto znamení zvěrokruhu, pak budou mít vaši potencionální partneři jeden stěžejní úkol – získat si vaši důvěru.

Pokud se jim to však podaří, stane se z vás pečující a velkorysý partner, který se bude o váš vzájemný vztah naplno starat. Lásku a rodinu považujete za hodnoty ze všech nejvyšší, a proto jste při jejich budování velmi ostražití. Bude-li na vás někdo příliš hr, pravděpodobně si vaši náklonnost nezíská. Proto jsou pro vás ideální volbou citově založení Štíři, Ryby a Panny, kteří vám vaši péči budou rovnocenně vracet. Nezávislost Blíženců, Střelců a Lvů vám naopak nebude příliš imponovat, vaše názory by se mohly často rozcházet.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi jsou ohnivým znamením, a pokud jste jedním z nich, určitě víte, že jsou vám blízká velká a nepřehlédnutelná romantická gesta, a to jak na straně dávajícího, tak i přijímajícího. Velkou roli ve vašem rozhodování a vztahu k druhým hraje ego, které si nenecháte jen tak rozhodit. Pokud k tomu však dojde a protějšek vám jej nějak naruší, nebudete se v jeho přítomnosti již cítit komfortně.

Kompatibilitu tedy naleznete u toho, kdo se vaší velkou osobností nenechá zastrašit či dokonce odradit. Jste temperamentní lidé, kteří chtějí někoho se stejným nadšením pro život, někoho, kdo se nenechá zastrašit nebo odradit vaší velkou osobností. Střelci, Vodnáři a Blíženci k těmto rysům mají nejblíže, a proto jsou vhodnými kandidáty na životní lásku. Kozorozi, Býci a Panny by se vás jako svéhlavého Lva naopak mohli pokoušet usměrňovat, což by pravděpodobně nedělalo ve vztahu dobrotu. 

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pokud někdo při hledání lásky jedná racionálně i iracionálně zároveň, pak jsou to lidé narození ve znamení Panny. Jestliže jste jedním z nich, pak vás nepřekvapí informace, že na jednu stranu jste skvělí analytici a svůj protějšek zkoumáte velmi podrobně, na druhou stranu jste však náchylní na pohlcení romantickou situací. Ve smyslu lásky vždy myslete na to, že struktura a rutina nejsou vždy tou nejdůležitější věci v životě.

Zároveň se zkuste vyhnout předsudkům, že lehkovážnější znamení jsou příliš nedbalá nebo dokonce hloupá, mohlo by vám to vše jen zbytečně komplikovat. Sdílení lásky je pro vás Panny nejpravděpodobnější s Kozorohy, Býky či Štíry, kterým vaše disciplinovanost bude imponovat. Opakem jsou Střelci, Blíženci a Vodnáři, jež by se pokoušeli váš řád narušit, byť ne se špatným úmyslem. A to by se vám příliš nelíbilo. 

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Jelikož Váhám vládne Venuše, tedy planeta lásky a krásy, jsou vaše vztahy nejromantičtější. Zároveň jste však do velké míry orientováni na estetickou stránku, a tak můžete na počátku vztahu působit na druhého trochu povrchně. Vy však víte, že jako znamení vyznačující se hledáním rovnováhy oceňujete jednak vnější krásu, tak i tu vnitřní.

A proto jsou vám tu největší hrůzu ve vztahu nahánějí možné konflikty, kterým se snažíte vyhýbat jako čert kříži. Od druhého se rádi učíte a toužíte po vzájemně prospěšném a rovnocenném vztahu. Ač to nebývá zvykem, Váhy pro svůj specifický náhled na svět inklinují nejvíce k Vahám. Ani láska s Vodnáři či Berany jim však není od podstaty nijak cizí. Důležitým aspektem je pro Váhy také prvotní jiskra, která je pro Kozorohy, Ryby či Panny někdy dlouhodobějším procesem, proto mezi Vahami a jimi mnohdy ani neproběhne. 

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíři jsou znamením, které se vyznačuje velkým charismatem. Veškeré pocity jsou vámi i vaším okolím vnímány velmi intenzivně, a to v obou rovinách – duševně i fyzicky.

Zatímco u některých znamení mají prvotní příznaky lásky spíše emocionální charakter, pokud se s vámi jako se Štírem někdo rozhodne navázat kontakt, jste schopni jej naprosto omámit, a tak možná mnohem dříve než u jiných přichází na řadu také sexuální touhy. Většiny svých předností jste si vědomi, myslete však na to, že kouzla se mají využívat ke konání dobra, ne zla.

Pamatujte, že spojení duší jsou vzácná a je třeba s nimi zacházet s respektem a úctou. Jako Štír se snažíte hledat neobvykle hluboké prožívání světa, něco výjimečného, a to by vám v lásce mohli nabídnout jedinci ve znamení Raka či Ryby. Rozumět si budete také s Pannami, které se hádanku vašeho charismatu budou snažit rozlousknout. U Vodnářů, Lvů a Beranů se svými postoji a povahovými rysy naopak v lásce příliš neobstojíte.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Jste-li Střelec, vaše okolí vás považuje za nesmírně zajímavé a energické jedince, vedle kterých čas utíká rychleji. Na rande s vámi se jen tak nedá zapomenout, neboť vymýšlíte originální způsoby, jak si druhého získat.

Na druhou stranu jste milovníci svobody a najít lásku jako stabilní závazek pro vás není příliš jednoduché. Ve svém protějšku musíte shledávat určitý druh dobrodružství, a jestliže si tedy o někom řeknete, že je to ta pravá nebo ten pravý, pravděpodobně to bude někdo, kdo má hlubokou duši, zároveň se ale nebojí dělat bláznivé věci jen tak pro radost.

Ideální by pro vás byl člověk typu partner in crime, kterým jste právě vy, a proto budete vysoce kompatibilní s jiným Střelcem. Aktivní Blíženci a Berani pro vás však také nejsou vůbec špatnou volbou. U konzervativních Kozorohů, Býků a Ryb se ale s vzájemnou nákloností příliš často nesetkáte.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Být Kozorohem znamená mít velký potenciál k serióznímu přístupu k životu. Pokud tedy o někoho projevíte zájem, myslíte to s ním velmi vážně a máte jej skutečně rád. Ze začátku jednáte velmi uvědoměle, jakmile se váš vztah však dostane do bodu, kdy se v něm cítíte jako doma, ukážete i svou bláznovou stánku.

Dejte si však také pozor na to, abyste dokázali rozlišovat lásku od jiných společenských vztahů, kde existuje nadřazenost a podřazenost (např. v práci). Vaším zvláštním znakem je zranitelnost a také strach z ní, který schováváte za chladné chování. Pokud naleznete podporujícího a chápavého partnera, dokáže vám však v boji proti tomuto strachu efektivně bojovat.

To vám mohou nabídnout Panny či jiní Kozorohové, ale také Štíři, kteří moc dobře ví, že za vaším chladem se skrývá něco hlubšího. Na Lvi, Blížence a Střelce však budete působit až příliš těžkopádně a bude pro ně problém se s vaším vážným postojem ztotožnit.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou považování za nejhumánnější znamení zvěrokruhu. Vaše duchovní vášeň a prahnutí ke spravedlnosti jsou pro vás mnohdy komplikujícím aspektem ve vztazích k druhým. Vyznačujete se přátelskostí, kterou aplikujete i v rámci milostného vztahu, a tak se může vašemu protějšku zdát, že láska pro vás není ničím romantickým.

Stejně jako ve světě, hledáte spravedlnost i ve vztahu. Proto si budete ve smyslu partnerského vztahu rozumět s jinými Vodnáři, Blíženci nebo Vahami, kteří zastávají podobné rovnostářské hodnoty, jako vy. Štíři, Raci a Býci jsou pro Vodnáře naopak příliš komplikovaní a pravděpodobnost kompatibility s nimi není příliš velká.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Pro Ryby je typické velké emocionální prožívání, a tak randění s vámi bývá jako potápění se do nejhlubších částí širého oceánu – vzrušující, matoucí a někdy i trochu děsivé. Se svými emocemi občas zápasíte a láska pro vás může být zdrojem nevídané radosti i intenzivní bolesti.

Myslete vždy tedy na to, že být zranitelný je normální, a nesnažte se své pocity potlačovat. Poznáte tak, jestli o vás ten druhý skutečně stojí. A pokud ano, věřte, že váš vztah bude postaven na velmi pevných základech, což je dalším znakem vztahů Ryb. Štíry a Raky spojuje s Rybami emocionální aktivita a abstrakce, u Kozoroha zase působí na vzájemnou přitažlivost zákon protikladů. Blíženci, Střelci a Lvi na druhou stranu nejsou úplně vhodnými kandidáty pro vztah s Rybami, což může být způsobeno jejich nestálostí, která by pro Ryby byla zbytečným původcem stresových situací.

Zdroje článku: