Znamení zvěrokruhu, která si home office nemůžou vynachválit. Také vám práce z domova tak svědčí?

Znamení zvěrokruhu, která si home office nemůžou vynachválit. Také vám práce z domova tak svědčí?
V dnešní době už si home office každý alespoň na pár dní vyzkoušel. Ze začátku se to může zdát jako pohodlná a nenáročná forma práce, ale má také svá úskalí. Rozhodně tedy není pro každého. Jakým znamením však home office vyhovuje natolik, že už se ani nechtějí vrátit do práce?

Býk

Přestože jsou Býci neústupní, tvrdohlaví a chtějí mít vždy pravdu, pracovat ve velkém kolektivu pro ně nemusí být vždy příjemné. Neradi totiž vyjadřují své emoce na veřejnosti, a když je to možné, od společnosti se drží dál. Když se účastní nějaké společenské akce, chtějí, aby je někdo doprovázel a většinou se snaží držet v menší skupině.

Kromě toho, že nechtějí dávat najevo své emoce, se většinou neprojevují také proto, že nechtějí, aby si někdo všiml jejich chyb a nedokonalostí. Zkrátka jim chybí sebevědomí, přestože umí být skvělými a podporujícími přáteli a kolegy.

Raději proto zůstávají doma, kde jsou obklopeni svými oblíbenými věcmi a známým prostředím. Navíc velmi dbají na své pohodlí a umí si užívat luxus, takže práce z domova v pohodlném pyžamu a s nějakou chutnou svačinkou je pro ně jako splněný sen.

Rak

Raci mají rádi své domácí prostředí už jen proto, že jsou v něm obklopeni lidmi a věcmi, na kterých jim záleží. Nechtějí být souzeni, a tak se v kolektivu snaží vyhýbat nejistotám a riskům, které se mohou naskytnout. Nejsou to ale žádní samotáři, spíše naopak. Rádi o druhé pečují a dávají pozor na to, aby se pořád měli dobře.

Nejsou tedy přímo introvertní. Potřebují kolem sebe lidi, ale zároveň je pro ně důležité, aby měli nějaký čas sami na sebe. Když pracují o samotě, jsou také mnohem produktivnější, protože se dokáží lépe soustředit. Je pro ně tedy rozhodně lepší pracovat z domova, ale měli by u toho stále udržovat kontakt se svými kolegy a blízkými.

Štír

Štíři jsou uzavření a mají svou typicky záhadnou povahu. Nejsou tedy příliš sdílní a své pocity si nechávají spíše pro sebe. Jejich emoce jsou ale hodně silné a vše vnímají opravdu intenzivně. Mohou proto být citliví i na kritiku, takže práce ve velkém kolektivu pro ně není příliš vhodná.

Lidem většinou moc nevěří a je pro ně tedy mnohem příjemnější pracovat o samotě. Je pro ně také lepší, když si mohou sami určovat čas, kdy budou pracovat, protože tak docílí mnohem větší kreativity. Díky jejich silnému sebeovládání, nad sebou navíc mají kontrolu, takže se nemusí bát, že by se něčím nechali vyrušit od práce.

Štíři jsou tedy motivovaní a organizovaní, když pracují doma. Známé prostředí a klid jim dělá dobře, takže na home office dokáží být mnohem efektivnější než v práci. 

Kozoroh

Kozorozi nemají rádi změny a lpí na svých zajetých rutinách. Pokud se jim tedy pracovní režimy nepravidelně střídají, nikdy s tím nebudou spokojení. Potřebují mít nějakou jistotu a vědět, co přesně je čeká. Když ale mají pevně dané, kdy pracují doma a kdy jdou do práce, umí být velice soustředění, vytrvalí a pracovití.

Někdy možná až příliš. Práce je pro ně téměř smyslem života, takže velmi často sklouzávají až k workoholismu. Měli by si proto lépe rozvrhnout práci a nepřetahovat, když to není naprosto nutné. Jinak jim totiž hrozí, že se ze všeho toho stresu a vyčerpání brzy zhroutí.

Práce z domu jim svědčí hlavně proto, že se neradi někomu podřizují. Chtějí pracovat podle sebe, nejlépe v klidu a tichu, které jim pracovní prostředí většinou nabídnout nemůže. Bez společenské interakce se dokáží obejít. Alespoň pro své mentální zdraví by se však měli snažit udržovat kontakt alespoň se svými nejbližšími.

home office s dětmi, zdroj: Dragana Gordic / Shutterstock

Ryby

Ryby jsou velice kreativní, a protože jim mysl neustále jede na plné obrátky, nepropojují se s lidmi tak snadno. Často jsou zasnění ve svém vlastním imaginárním světě a téměř nevnímají, co se děje kolem nich. Spoléhají se jen na pár blízkých lidí a společenským akcím se spíše vyhýbají. To pro ně ale není příliš zdravé. Dokážou se totiž utápět ve svých emocích a myšlenkách opravdu dlouho a nemyslet na nic jiného.

Kvůli své samotářské povaze raději pracují doma, ve svém vlastním prostředí, kde je pro ně jednodušší projevit svou obrovskou kreativitu a originalitu. Jejich přátelé a rodina by na ně však měli dohlédnout, protože nejsou příliš spolehlivé a dávají spíše na svou intuici než rozum. Klidně se tedy může stát, že místo práce celý den prospí.