Konspirační teorie o královské rodině: Karel III. je upír a Harry není jeho syn

Konspirační teorie o královské rodině: Karel III. je upír a Harry není jeho syn
Britskou královskou rodinu obklopuje řada bláznivých konspiračních teorií a vzrušujících příběhů, jeden nepravděpodobnější než druhý a všechny pikantní. Lidé o jednotlivých členech napovídali leccos, třeba to, že král Karel III. je upír a že měl s Dianou utajenou dceru.

Charles a Diana měli utajenou dceru

Diana přiznala, že před svatbou s princem Charlesem (nynějším králem Karlem III.) musela navštívit gynekologa, aby se ujistila, že bude moci mít děti. Pochopitelně, pro budoucího krále je důležité zplodit dědice. Někteří senzacechtiví jedinci s bujnou fantazií však dokážou proměnit každou zdánlivě prostou informaci v ohromující příběh.

The Globe v roce 2014 zveřejnil článek o tom, že během vyšetření lékař odebral Dianě vajíčka a zkombinoval je s Charlesovým spermatem. Jiný z lékařů měl údajně jedno embryo ukrást pro svou ženu, aby jej odnosila. Těsně po královské svatbě v roce 1981 – dokonce ještě před Williamem – se tak narodilo „královské dítě“ jménem Sarah. Rodina o tom mlčela, ale podobnost mezi Dianou a její domnělou dcerou prý byla podivuhodná. Zdá se, že článek se inspiroval románem Nancy E. Ryanové The Disappearance of Olivia, jenž vypráví podobný příběh o fiktivní, dlouho ztracené dceři královského páru.

Kate Middleton využila služby náhradní matky

Hned poté, co Kate Middleton porodila dcerku Charlotte, se začaly šířit zvěsti, že dítě ve skutečnosti neodnosila. Někteří tehdy tvrdili, že se její břicho nezdálo dostatečně velké na to, aby bylo jaksi poporodní. Jiní zase prohlašovali, že neměla v očích žádný zvláštní mateřský pohled, když spolu s Williamem představovali dceru veřejnosti. Ani jedno z těchto podivuhodných tvrzení však nepůsobí zrovna přesvědčivě, pravda?

Princ William a Kate Middleton představují novinářům novorozenou dceru Charlotte.
Princ William a Kate Middleton představují novinářům novorozenou dceru Charlotte. | Zdroj: S Kozakiewicz / Shutterstock

Princ Harry není synem krále Karla III.

Faktem je, že zrzavý Harry se na svého otce nijak zvlášť nepodobá. A koneckonců, která královská rodina se obejde bez zvěstí o nemanželských potomcích? Lidé se už léta dohadují o tom, zda princ Harry náhodou není synem Jamese Hewitta, jenž měl poměr s princeznou Dianou. Ačkoli někteří říkají, že jejich aféra začala až po Harryho narození. Dramatik Jon Conway zmínil, že sám Hewitt připustil, že ve skutečnosti začala 18 měsíců před chlapcovým narozením. Conway dokonce napsal hru o otázce otcovství, jež měla premiéru v roce 2014.

Král Karel III. je upír

Ano, král Karel III. skutečně je potomkem Vlada Napichovače, valašského knížete z 15. století, jenž inspiroval slavný román Drákula irského autora Brama Stokera. Britská královská rodina má vazby na několik zemí po celé Evropě, včetně Rumunska. Současný panovník navíc vlastní několik nemovitostí v Transylvánii.

To, že Stoker popisoval Vlada jako upíra, však ještě neznamená, že jím opravdu byl. Příběh sestavil na základě jiných legend, které se skutečným knížetem neměly mnoho společného. A tak by bylo vážně směšné věřit, že Karel III. po svém vzdáleném předkovi zdědil dlouhé špičáky nebo touhu po krvi…

Vévodkyně Camilla je katolička

Camilla je manželkou krále Karla III. už od roku 2005. Předtím byla vdaná za katolíka Andrewa Parkera Bowlese a jejich děti byly vychovány jako katolíci. Ona sama však není katolička a její sňatek s tehdejším princem byl oficiálně schválen anglikánskou církví. Na ničem z toho ale vlastně nezáleží, protože zákon o nástupnictví po koruně z roku 2013 zrušil jakýkoli předchozí zákon, podle něhož by byl další následník v řadě diskvalifikován za to, že se oženil s římským katolíkem. Nárok prince Charlese na trůn by tedy obstál bez ohledu na Camillinu náboženskou příslušnost.

Král Karel III. a jeho manželka Camilla
Král Karel III. a jeho manželka Camilla | Zdroj: ComposedPix / Shutterstock

Panovník je bezmocný

Mnozí konspirační teoretikové trvají na tom, že britská monarchie je v podstatě bezmocná, což je samozřejmě nesmysl. Sám panovník, pro začátek, má plný soubor pravomocí, práv a povinností. Může např. vyhlásit válku, pozastavit nebo svolat parlament, případně zrušit akt parlamentu. Může dokonce přehlasovat volbu premiéra.

Zdroje článku: