Znamení zvěrokruhu, kterým hygiena tolik neříká. Která znamení to jsou?

Znamení zvěrokruhu, kterým hygiena tolik neříká. Která znamení to jsou?
Že k lidskosti patří i tělesný pach potu, to jsme asi všichni nejednou zažili. Ovšem většina z nás se snaží nelibému zápachu všemožně zabránit. Používáme deodoranty, parfémy, dodržujeme hygienu. Jsou ale znamení, pro které není tělesná hygiena tolik důležitá.

Střelec (22. listopadu do 22. prosince)

Jelikož jsou Střelci ovlivňováni planetou Jupiter a jedná se o ohnivé znamení, jsou osoby ve znamení Střelců největšími rebely. U nich se lajdáctví v oblasti hygieny dá připisovat hlavně tomu, že nechtějí deodorant používat z principu. Pokud jste Střelec, dá se to stejné říci i o sprchování, které nejspíše neprovozujete každý den. Vaše nejoblíbenější výmluva bude na ekologické jednání, abyste co nejméně zatěžovali planetu. Možná by ale nebylo špatné se zamyslet nad tím, jak moc obtěžuje váš nedostatek hygienických návyků osoby ve vašem okolí.

Panna (23. srpna do 22. září)

Pro mnohé bude tato informace šokující, ale Panny, ačkoliv se vždy prezentují jako čistotné, upravené a vždy uspořádané, mívají sklony k nepořádku. Jestliže jste ve znamení Panny, sami víte, že se zanedbávání týká jen určité oblasti a v jiné jste nejspíše na čistotu pedanti.

Některé Panny zanedbávají osobní hygienu, ačkoliv byt mají naklizený, a některé mají zase sklon hromadit doma věci a udržovat doma zašlý a dlouhodobý nepořádek. Hodně lidí ve znamení Panny totiž potřebuje k jednání pořádný impulz a někdy vám trvá několik dní, než se na to vrhnete pořádně. Potom se dá ale očekávat, že si dáte pořádný wellness den a z koupelny možná nevylezete ani několik hodin.

Ryby (20. února do 20. března)

Jestliže jste ve znamení Ryb, s koupáním obyčejně problém nemíváte, vaším tajemstvím je trochu jiná oblast – nedostatečná ústní hygiena. Je u vás velmi pravděpodobné, že Vám možná chybí jeden nebo více zubů a občas vám nepěkně zapáchá z úst.

Vliv na to může mít i zanedbaný zubní kaz nebo kouření, které k zápachu z úst rozhodně přispívá. Na dentální hygienu si zajdete sporadicky, pokud vůbec, a to, že tolik nedbáte o ústní hygienu, se obvykle na poslední chvíli snažíte zakrýt tím, že si rychle vypláchnete pusu ústní vodou. Tento nešvar je nejen nepříjemný pro vaše okolí, ale i pro vás, protože neléčený zubní kaz může mít vážné zdravotní důsledky.

ústní hygiena
Zdroj: bbernard / shutterstock | ústní hygiena

Býk (20. dubna do 21. května)

O Býcích se někdy říká, že jsou zmatkaři, a opravdu to tak je. Spoustu věcí pochopíte trochu jinak, než by se správně měly dělat – a podle toho to vypadá. Sice s přehledem uklidíte celou domácnost, ale potom si klidně zapálíte cigaretu na čistém koberci nebo projdete bytem ve špinavých botách.

To, jak přistupujete k osobní hygieně, je stejné. Jestli jste ve znamení Býka, sice se vykoupete, navoníte, ale potom klidně začnete smažit hranolky nebo grilovat na ohni a najednou je vůně parfému překryta zápachem fastfoodu nebo venkovního vaření. Není to o tom, že by byli Býci znamení, které se nemyje, ale spíš nechápe to, jak má vlastně dělat věci smysluplně.

Našli jste se v našem seznamu? Zkuste se svým přístupem k osobní hygieně něco udělat, lidé, kteří s vámi přichází do styku, určitě ocení vaši větší snahu o čistotu.