Velký sourozenecký horoskop na rok 2022

Velký sourozenecký horoskop na rok 2022
Můžou vás štvát, provokovat, ale víte, že v případě nouze vám přijdou na pomoc. Řeč je o sourozencích, pokud nejste jedináčkem, máte v životě velkou výhodu. Přečtěte si, jakým jste sourozencem, nebo si najděte povahu vašeho bratra nebo sestry.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Je velmi snadné vás naštvat, a jakmile se na svého sourozence zlobíte, můžete například „neúmyslně“ prozradit rodičům jeho tajemství. S oblibou se pouštíte do hádek, ve kterých můžete prosazovat své názory. Ale jste velmi zábavní, protože milujete svou individualitu a s největší pravděpodobností budete nejoblíbenější osobou na rodinných setkáních.

Snažíte se vyniknout jako jednotlivec a občas je obtížné najít s vámi společnou řeč. Máte tendence cítit se jako černá ovce rodiny a potřebujete čas od času povzbudit.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Jste tvrdohlaví a majetničtí a neradi se dělíte. Pokud se váš sourozenec dotkne vaší oblíbené košile, aniž by se vás zeptal, měl by se připravit na souboj. Ale není to tak, že byste byli materialisté, jen si ceníte svého majetku. Jste schopní zastat roli rodičů a postarat se o sourozence, aby jim nic nechybělo. Stojíte nohama pevně na zemi a pomáháte sourozencům s praktickými záležitostmi. Nemáte rádi intriky a faleš, raději si všechno vyříkáte na rovinu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Milujete dělání si legrace ze svých sourozenců a škádlíte je kvůli jejich nepříjemnostem. Někdy jsou vaše vtipy až za hranou únosnosti, ale vaším cílem není ublížit, jen máte nadání na nevhodné poznámky ve špatný čas. Se stejným humorem, někdy až lehkovážností přistupujete i k sourozeneckým domluvám, proto své bratry/sestry často vytočíte tím, že například zrušíte smluvenou schůzku. Musíte potom sourozencům vysvětlovat, že v tom není nic osobního, což ne vždy pochopí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jste emocionální a chcete mít velmi úzké pouto se svými sourozenci. Někdy však máte tendenci hrát roli oběti a obviňovat je ze svých chyb. Vaším cílem je starat se o rodinu, která je u vás na prvním místě, bez ohledu na váš věk. Nejlépe se cítíte v pozici živitele. Rodinné sešlosti berete vážně a velmi vás mrzí, pokud se vaši sourozenci nedostaví. V rámci zachování rodinné soudružnosti dovedete být až panovační.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Milujete být ve vedení a určovat to, jak se mají ostatní chovat. Máte sklon své sourozence poučovat a vychovávat, což končí jejich frustrací a znechucením. Jste perfekcionista a stejné nasazení požadujete i po druhých. Stejně jako lev máte rádi svoji smečku, a proto jste považováni za opravdu skvělé hostitele, upřednostňujete aktivity, které lidi spojují. Svou vášnivostí inspirujete všechny kolem sebe, ale někdy jste považováni za příliš dramatické.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Jste velmi kritičtí k tomu, jak se sourozenci chovají. Máte tendenci vše komentovat a upozorňovat na každou jejich chybu. To vaše sourozence samozřejmě štve a snaží se spolupráci s vámi spíše vyhýbat. Navíc rádi děláte věci podle sebe, bez ohledu na názor ostatních.

Zdroj: Dusan Petkovic / Shutterstock

Jste introvertní a potřebujete čas o samotě na přemýšlení. Na druhou stranu jste nesmírně pracovití, jste to vy, kdo po večírku uklidí celou domácnost, nebo pobídnete sourozence k odpočinku, zatímco se sami vrhnete na umývání nádobí.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Neradi se dostáváte do hádek s rodinou, když však na ně dojde, jste pasivně agresivní a často oprávněně, někdy ale zbytečně horlivě, se do nich zapojíte. Rozčiluje vás, když musíte nést vinu za chyby svých sourozenců, ale když jste v problémech vy, nemáte potíž s tím, nechat obvinění na nich, zkrátka velmi dobře využíváte svůj komunikační talent.

Sourozenci se někdy ztrácí ve vašich myšlenkách a pocitech, protože se neradi svěřujete, a to vede k dalším nedorozuměním.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pamatujete si každičký detail o svých sourozencích, a pokud udělají sebemenší věc, která vás naštve, dokážete s nimi dlouho nemluvit, proto jste mezi nimi známi jako bručouni a vaše nedostupnost je zraňuje. Jste velmi inteligentní a skvělí v odhalování tajemství, jež dokážete použít proti sourozencům. Zároveň si však můžou být jistí, že dojde-li k opravdovému problému, budete při nich stát a bránit je. Za to po nich požadujete vyslechnutí vašich myšlenek a představ o světě.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Nenasazujete si žádnou masku, řeknete, co si myslíte a uděláte, co vás napadne. Vaše slova mohou někdy sourozencům ublížit, ale zase vám nemůžou vytknout, že nejste upřímní. Jste typ člověka, který se bude smát i v těch nejvážnějších situacích a vaši sourozenci to nesou dosti nelibě, někdy nepotřebují pravdu, ale pevné objetí. Dřímá ve vás učitel, který vzdělává nejen ostatní, ale i sebe. Pro zlepšení vztahů zkuste naplánovat společnou návštěvu koncertu nebo divadla.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Nemůžete si pomoci, ale neustále soutěžíte se svými sourozenci. Vaši sourozenci mají tendenci si myslet, že nejste nejbystřejší kvůli svému pohledu na život, ale vaše odhodlání může rychle změnit jejich názor. Z vnějšího pohledu se může zdát, že jste generálním ředitelem rodiny, ale ve skutečnosti jste dosti citliví a vnímaví. Vážíte si tradic, a proto vás velmi rozhodí, když se třeba příbuzní nedostaví na každoroční setkání.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Rádi vše zpochybňujete a baví vás zjišťovat, proč věci fungují tak, jak fungují. Máte sklon se všemi nesouhlasit, takže si myslí, že vám na nich nezáleží a slouží vám jen jako terč pro hádky, ale své sourozence velmi milujete. Jednoduše máte problém vyjádřit svou lásku a péči. Je pro vás důležité mít možnost říct nahlas svůj názor a být vyslechnuti. Pokud vám rodina nedovolí vyjádřit svůj optimistický pohled na budoucnost, budete nejspíše reagovat hodně podrážděně.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Své sourozence bezpodmínečně milujete a rádi je hýčkáte jejich oblíbenými věcmi. Tato štědrost z vás dělá nejoblíbenějšího sourozence ze všech. Nemáte problém se o ně starat místo toho, abyste se zabývali vlastními potřebami, protože rodinné pouto je pro vás vším. Jste snílci a někdy potřebujete, aby vás sourozenci vrátili zpátky na zem a pomohli vám s organizací času, vy jim na oplátku také nebudete váhat pomoc.

 

Zdroje: